Net geasfalteerde fietspad Purmersteenweg voldoet niet aan de eisen

Purmerend – Begin november is het fietspad langs de Purmersteenweg geasfalteerd. Tijdens de kwaliteitscontrole door de gemeente, die gedaan wordt na de oplevering, is gebleken dat de kwaliteit van het asfalt niet voldoet aan de gestelde eisen. Dit laat de wethouder weten in een memo aan de gemeenteraad.

Dit is geconcludeerd door de gemeente en door de aannemer. Bij regen blijft er te lang water op het fietspad staan waardoor de kans groot is dat het sneller glad wordt bij vorst. Vandaag heeft de aannemer een tijdelijke maatregel genomen waardoor dit risico beperkt wordt. Om water door te laten is plaatselijk met een fijne frees de bovenste laag eraf gefreesd.

Begin 2020 zal het fietspad zijn definitieve deklaag krijgen. Omdat het fietspad niet aan de gestelde eisen voldoet zullen de kosten voor deze werkzaamheden voor rekening van de aannemer worden uitgevoerd.

Relevant artikel:

Fietspad Purmersteenweg drie weken afgesloten

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*