11.7 C
Purmerend
donderdag 23 maart 2023
HomePurmerendNet geasfalteerde fietspad Purmersteenweg voldoet niet aan de eisen

Net geasfalteerde fietspad Purmersteenweg voldoet niet aan de eisen

Purmerend – Begin november is het fietspad langs de Purmersteenweg geasfalteerd. Tijdens de kwaliteitscontrole door de gemeente, die gedaan wordt na de oplevering, is gebleken dat de kwaliteit van het asfalt niet voldoet aan de gestelde eisen. Dit laat de wethouder weten in een memo aan de gemeenteraad.

Dit is geconcludeerd door de gemeente en door de aannemer. Bij regen blijft er te lang water op het fietspad staan waardoor de kans groot is dat het sneller glad wordt bij vorst. Vandaag heeft de aannemer een tijdelijke maatregel genomen waardoor dit risico beperkt wordt. Om water door te laten is plaatselijk met een fijne frees de bovenste laag eraf gefreesd.

Begin 2020 zal het fietspad zijn definitieve deklaag krijgen. Omdat het fietspad niet aan de gestelde eisen voldoet zullen de kosten voor deze werkzaamheden voor rekening van de aannemer worden uitgevoerd.

Relevant artikel:

Fietspad Purmersteenweg drie weken afgesloten


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10 °
89 %
1.8kmh
100 %
do
13 °
vr
11 °
za
11 °
zo
7 °
ma
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.