Purmerend

Net geasfalteerde fietspad Purmersteenweg voldoet niet aan de eisen

Purmerend – Begin november is het fietspad langs de Purmersteenweg geasfalteerd. Tijdens de kwaliteitscontrole door de gemeente, die gedaan wordt na de oplevering, is gebleken dat de kwaliteit van het asfalt niet voldoet aan de gestelde eisen. Dit laat de wethouder weten in een memo aan de gemeenteraad.

Dit is geconcludeerd door de gemeente en door de aannemer. Bij regen blijft er te lang water op het fietspad staan waardoor de kans groot is dat het sneller glad wordt bij vorst. Vandaag heeft de aannemer een tijdelijke maatregel genomen waardoor dit risico beperkt wordt. Om water door te laten is plaatselijk met een fijne frees de bovenste laag eraf gefreesd.

Begin 2020 zal het fietspad zijn definitieve deklaag krijgen. Omdat het fietspad niet aan de gestelde eisen voldoet zullen de kosten voor deze werkzaamheden voor rekening van de aannemer worden uitgevoerd.

Relevant artikel:

Fietspad Purmersteenweg drie weken afgesloten

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.