8.2 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeBeemsterBeemsterse boer Harry deed vandaag niet mee aan acties: "Er is heel...

Beemsterse boer Harry deed vandaag niet mee aan acties: “Er is heel wat ‘afgekloot’ vandaag”

Beemster – Boer Harry Heeman uit de Beemster deed vandaag niet mee aan alle protesten door het land. De reden: tot gisteravond laat was het onduidelijk of protesten door zouden gaan of niet, aangezien de rechter dit had verboden. 

Protesterende boeren hebben vandaag voor flink wat overlast gezorgd in de regio. Onder meer op het Mediapark in Hilversum, bij Tata Steel in IJmuiden, een distributiecentrum in Velsen-Noord en op de A7 bij Hoorn zorgden ze voor oponthoud.

“Er is heel wat afgekloot vandaag”, vindt hij. “Maar we hebben wel weer de aandacht van de media, daar gaat het om!” Toch is Heeman het eens met een deel van de boeren die vindt dat ze verkeerd worden neergezet door de media: “Wij worden toch weer weggezet als die boeren die voor zoveel stikstof zorgen, terwijl dat nog niet eens bewezen is.”

Afspraken

Vandaag werd bekend dat het kabinet en het Landbouw Collectief (waarin dertien boerenorganisaties zijn vertegenwoordigd) afspraken hebben gemaakt om gezamenlijk de stikstofproblematiek aan te pakken. Zo mag er minder eiwit in het voer van melkvee. “Dat gaat sowieso kostenverhogend werken”, zegt Heeman. “Dat gaat de consument ook merken.”. Ook moeten de koeien vaker in de wei en moet mest aanlengd worden met water. Het kabinet heeft op zijn beurt bevestigd dat er geen generieke krimp van de sector zal
plaatsvinden en ook geen gedwongen opkoop van bedrijven.

Heeman is blij met de toezeggingen van het kabinet, maar blijft toch vraagtekens houden. “Ze zeggen dat de boeren op meeste punten gelijk hebben gekregen, daar ben ik het niet mee eens.” De boer uit de Beemster heeft op dit moment geen idee of er nieuwe acties zullen komen. “Ik hoop in ieder geval dat iedereen een zalige kerst heeft!”

Boer Harry – CONO

Onze mensen De familie Heeman boert vlakbij de kaasmakerij. Harry is een enthousiaste, niet te stoppen ambassadeur voor weidegang en de smaak van Beemster en weet als geen ander het publiek met passie en humor te winnen voor zijn verhaal. Familiebedrijf Heeman bestaat al 3 generaties lang en boer Harry en echtgenote Astrid zetten die traditie graag voort.

Relevante artikelen:

Boeren “hamsteren” DEEN supermarkt leeg en bezetten distributiecentrum

A7 bij Hoorn-Noord afgesloten door boeren – zware avondspits op komst

Bron: NH-Nieuws



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,908FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
10.1 °
6.6 °
74 %
0.9kmh
100 %
vr
7 °
za
14 °
zo
16 °
ma
16 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.