15 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home* KunstStichting Kunstroute wordt Kunstcollectief Purmerend "Purmerend heeft kunst en dat gaan we...

Stichting Kunstroute wordt Kunstcollectief Purmerend “Purmerend heeft kunst en dat gaan we laten zien! “

Purmerend -Donderdagavond 16 januari 2020 heeft “voorheen” stichting Kunstroute tijdens de nieuwjaarsborrel bij restaurant Spijkerman bekend gemaakt officieel verder te gaan als Kunstcollectief Purmerend. Ook werd het thema voor de jaarlijks terugkerende kunstroute bekend gemaakt. “Vrijheid”

De Stichting Kunstroute Purmerend organiseerde al langer meer dan alleen een open atelier weekend maar droeg enkel de naam van dat ene evenement. “Het klonk logisch bij de oprichting in 2004, toen was er alleen de route. Maar inmiddels is er meer, doen we meer en… als alle kunstenaars zich verbinden, kunnen we méér!”, zegt voorzitter Mark de Vries.

“Deze naam maakt in één keer duidelijk wat onze doelstelling is. Als collectief staan we samen sterker, kunnen we leren van elkaar, samen activiteiten organiseren, samenkomen, samen exposeren en waar nodig samenwerken. Als collectief straal je een verbondenheid uit. We zijn tenslotte allemaal kunstenaars en geen kluizenaars.”, aldus Mark.

Een van de grootste veranderingen is dat alle kunstenaars uit de regio Purmerend zich voortaan kunnen verbinden aan het Kunstcollectief Purmerend. Binnenkort komt hier meer informatie over op de website van de stichting www.kunstcollectiefpurmerend.nl

Etalageroute

Een vast onderdeel van de stichting is het jaarlijks terugkerende; Kunst in de etalage. Tijdens deze vooraankondiging van de kunstroute tonen een aantal kunstenaars hun werk in de etalage bij diverse winkeliers in de binnenstad. Het thema voor 2020 is op zeer ludieke wijze onthuld tijdens deze avond door drie bijzondere dames. Tot grote verrassing van iedereen gaven de Gran Diva’s; Miss Baksel, Donnatella Vergatsie en Vera den Adel acte de presence en onthulde hiermee het thema “Vrijheid”.

“De nieuwe opzet is door iedereen zeer enthousiast ontvangen. Purmerend heeft kunst en dat gaan we laten zien!”, zegt Mark enthousiast.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15 ° C
16.2 °
14.4 °
79 %
6.3kmh
61 %
za
15 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.