9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeGemeenteInformatiebijeenkomst De Woonplek: "Ik voel me in de zeik genomen"

Informatiebijeenkomst De Woonplek: “Ik voel me in de zeik genomen”

Purmerend – De eerste informatiebijeenkomst over De Woonplek had antwoorden, begrip en geruststelling moeten bewerkstelligen. Veel omwonenden en belanghebbenden liepen echter met meer frustratie en vraagtekens de deur uit, dan waarmee ze eerder op de avond P3 binnen gelopen waren.

De avond was strak georganiseerd door de gemeente en regie voerde de boventoon. Het grote aantal bezoekers was opgedeeld in tafels van ongeveer tien personen, elk met een vertegenwoordiger van de gemeente als gespreksleider. Zodra de discussie aan de tafels op stoom kwam, werd deze onderbroken door een plenaire spreker.

Niet iedere gespreksleider had voldoende kennis van het onderwerp. Aan sommige tafels werd knikkend en begripvol de zorgen van de bewoners genoteerd, om deze aan de raad te geven. Begrijpelijk, maar een inhoudelijk gesprek met antwoorden op de onrust kwam hierdoor niet op gang. Aan andere tafels werd het concept en de locatie met hand en tand verdedigd. Soms met onjuistheden en vaak met tegenstrijdigheden.

Tegenstrijdigheden

Het Leger de Heils sprak over gemotiveerde mensen die dit als laatste kans zien om normaal terug te komen in de samenleving. Dit terwijl wethouder Kroese benadrukte dat De Woonplek niet gezien moet worden als doorstroomplek, maar als een permanent onderkomen.

Statements in de plenaire presentaties als ‘geen gevaarlijke mensen’, ’24-uurs camera-toezicht’, ‘je moet er bovenop zitten’, ‘uniek om drugs in je eigen ruimte te mogen gebruiken’ en ‘dagbesteding in de kinderboerderij’ zorgen voor nog meer onrust bij de bezoekers.

En wordt het nu een Domus, zoals door menig gespreksleider werd beweerd, of is dat het nadrukkelijk niet? Of is dat alleen het geval indien het Leger des Heils de 24-uurs zorg op zich zou nemen, zoals dit door één van de communicatiemedewerkers van de gemeente werd verteld. En als het Leger de zorg krijgt, wordt het dan het Domus-concept? Duidelijker werd het er niet op.

Na afloop liepen de Purmerenders verbouwereerd P3 uit. “Ik voel me in de zeik genomen”, “We zijn niet gehoord, ik heb geen enkel antwoord gekregen, ze vegen alvast hun straatje schoon”.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.