Marken

Marken op slot; alleen bestemmingsverkeer toegestaan

Marken – Het eiland Marken wil tussen 9 en 15 april alleen bestemmingsverkeer toelaten. Zo wordt gehoopt verdere verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Inwoners vrezen voor een toestroom van toeristen tijdens Pasen.

Op initiatief van de Eilandraad zijn verschillende acties ingezet, om de mogelijke toestroom van toeristen tijdens het Paasweekend te voorkomen.

Met matrixborden langs de kant van de weg worden toeristen gewezen op de maatregel. Ook worden meerdere parkeergelegenheden gesloten. Hier zal door handhaving ook actief op gehandhaafd worden. De boa’s houden rekening met familiebezoek of zorgtaken die door mensen van buiten worden verricht. Zij kunnen parkeren met een bezoekerspas.

Komende periode alleen bestemmingsverkeer naar Marken toegestaan

De maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot met dinsdag 28 april 2020. Voor iedereen nog een keer alles op een rijtje: Met uitzondering van gezinsleden is groepsvorming verboden. Met meer dan 3 personen bij elkaar zonder 1½ meter afstand kan beboet worden met maximaal € 400.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.