Marken

Marken op slot; alleen bestemmingsverkeer toegestaan

Marken – Het eiland Marken wil tussen 9 en 15 april alleen bestemmingsverkeer toelaten. Zo wordt gehoopt verdere verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Inwoners vrezen voor een toestroom van toeristen tijdens Pasen.

Op initiatief van de Eilandraad zijn verschillende acties ingezet, om de mogelijke toestroom van toeristen tijdens het Paasweekend te voorkomen.

Met matrixborden langs de kant van de weg worden toeristen gewezen op de maatregel. Ook worden meerdere parkeergelegenheden gesloten. Hier zal door handhaving ook actief op gehandhaafd worden. De boa’s houden rekening met familiebezoek of zorgtaken die door mensen van buiten worden verricht. Zij kunnen parkeren met een bezoekerspas.

Komende periode alleen bestemmingsverkeer naar Marken toegestaan

De maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot met dinsdag 28 april 2020. Voor iedereen nog een keer alles op een rijtje: Met uitzondering van gezinsleden is groepsvorming verboden. Met meer dan 3 personen bij elkaar zonder 1½ meter afstand kan beboet worden met maximaal € 400.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.