20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeMarkenMarken op slot; alleen bestemmingsverkeer toegestaan

Marken op slot; alleen bestemmingsverkeer toegestaan

Marken – Het eiland Marken wil tussen 9 en 15 april alleen bestemmingsverkeer toelaten. Zo wordt gehoopt verdere verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Inwoners vrezen voor een toestroom van toeristen tijdens Pasen.

Op initiatief van de Eilandraad zijn verschillende acties ingezet, om de mogelijke toestroom van toeristen tijdens het Paasweekend te voorkomen.

Met matrixborden langs de kant van de weg worden toeristen gewezen op de maatregel. Ook worden meerdere parkeergelegenheden gesloten. Hier zal door handhaving ook actief op gehandhaafd worden. De boa’s houden rekening met familiebezoek of zorgtaken die door mensen van buiten worden verricht. Zij kunnen parkeren met een bezoekerspas.

Komende periode alleen bestemmingsverkeer naar Marken toegestaan

De maatregelen vanuit de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot met dinsdag 28 april 2020. Voor iedereen nog een keer alles op een rijtje: Met uitzondering van gezinsleden is groepsvorming verboden. Met meer dan 3 personen bij elkaar zonder 1½ meter afstand kan beboet worden met maximaal € 400.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.