Regionaal

Dennis Papegaaien veroordeeld voor illegale handel in papegaaien

Den Ilp – Een vader en zoon van Dennis Papegaaien uit Den Ilp hebben zich op 18 februari moeten verantwoorden voor de rechter. Ze waren opgepakt voor illegale handel in beschermde vogelsoorten. Vandaag was de uitspraak.

In november 2015 werd een exportzending van het bedrijf gecontroleerd en ontdekt dat 52 van de 79 papegaaien tot een beschermde soort behoorden, terwijl op de papieren een andere soort was aangegeven.

De mannen verfden de vleugels en neus van de 35 papegaaien zodat ze op een minder beschermde soort leken en makkelijker te exporteren waren. Door de gele band van geelvleugelara’s te kleuren, lijkt dit soort op de groenvleugelara. De groene variant van deze papegaaiensoort mag, in tegenstelling tot zijn gele broertje, wel worden geëxporteerd.

Ook was er sprake van gezondheidscertificaten fraude. Hierdoor leek het alsof de dieren waren getest op dierenziekten.

De 48-jarige zoon is door de rechter veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur. (Eis OM: 1 jaar gevangenisstraf) Zijn 70-jarige vader kreeg een voorwaardelijke boete van 1500 euro. (Eis OM: taakstraf van 30 uur en een geldboete van 7500 euro). Ook het bedrijf zelf kreeg een boete van €20.0000. (Eis OM: 40.000 euro)

Relevant artikel:

Vader en zoon uit Den Ilp voor de rechter na verven papegaaien –

Den Ilp – Een vader en zoon uit Den Ilp hebben zich gisteren moeten verantwoorden voor de rechter. Het bedrijf van de twee mannen zou papegaaien hebben geverfd zodat deze makkelijker geëxporteerd konden worden. Ook zou het bedrijf certificaten voor de export van de dieren hebben vervalst. Door de …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.