8.9 C
Purmerend
maandag 20 maart 2023
HomeRegionaalKNMI: vanavond code geel in onze provincie "zware windstoten"

KNMI: vanavond code geel in onze provincie “zware windstoten”

Regionaal – Vanaf het einde van de middag langs de westkust worden zware windstoten verwacht. Ook maandag zijn er zware windstoten. Hierdoor geeft het KNMI code geel af in onze provincie

In de loop van de middag gaat de wind fors toenemen. Vanaf het einde van de middag kunnen langs de westkust zware windstoten, rond 75 km/uur, voorkomen uit een noordelijke richting. De harde wind en de windstoten houden aan tot maandagmiddag.

De maximumtemperatuur komt op veel plaatsen nog uit rond 20°C, maar in de loop van de middag stroomt vanuit het noorden beduidend koelere lucht het land binnen. Aan het einde van de middag is het rond 10°C in het noorden en 13-16°C elders. Maandag overdag zijn er vooral aan de kust wolkenvelden. De middagtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C verder landinwaarts. Maandagavond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest.

Verwachtingen

Vooruitzichten Dinsdag vrij veel bewolking en een kleine kans op een bui. Daarna zonnige perioden. Eerst vrij koel met ‘s nachts plaatselijk vorst aan de grond, in de tweede helft van de week temperaturen oplopend naar normale waarden.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,559VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.4 °
7.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
ma
9 °
di
11 °
wo
11 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.