Regionaal

A10 Noord vanaf vandaag een aantal dagen dicht voor groot onderhoud

Amsterdam – De binnenring van het noordelijk deel van de ringweg rond Amsterdam is vanaf vandaag dicht voor groot onderhoud. Verkeer dat dat deel van de A10 gebruikt moet van vandaag tot dinsdag rekening houden met serieuze vertraging. 

Tot dinsdag is de binnenring tussen knooppunt Coenplein en afrit  IJburg helemaal dicht, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost en dat levert een vertraging op die kan oplopen tot ongeveer een uur. De buitenring van de A10 Noord blijft wel open.

Eerder beginnen

In verband met de coronacrisis wordt het werk eerder uitgevoerd dan gepland. Het werken volgens RIVM richtlijnen brengt met zich mee dat er minder mensen tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet.

Door eerder te beginnen wordt vertraging later dit jaar voorkomen. Een andere reden om de werkzaamheden te vervroegen, is dat het momenteel rustiger op de weg is als gevolg van de coronacrisis.

A8 en A10 afgesloten voor onderhoud| ANWB

In de periode mei – augustus is er groot onderhoud op de wegen rond Amsterdam. Daarvoor sluit Rijkswaterstaat delen van de A8 en A10 af. De A8 richting Amsterdam is afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam van 12 juli tot 11 augustus.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.