15 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeWaterlandHonderden tips over verdachte auto en stukjes plastic in onderzoek dood Tamar

Honderden tips over verdachte auto en stukjes plastic in onderzoek dood Tamar

Marken – De politie heeft sinds gistermiddag en avond al honderden tips binnengekregen over de Mazda 3 en de stukjes plastic die naar boven zijn gekomen in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar. Op het internet worden verschillende stukjes plastic gelinkt aan het type auto waar naar gezocht wordt. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

“Er zijn echt al honderden tips binnengekomen. We gaan er uiteraard mee aan de slag, er hoeft maar een gouden tip tussen te zitten”, vertelt de woordvoerder. 

In de video liet de politie weten op zoek te zijn naar de bestuurders van een zilverkleurige Mazda 3 hatchback, die om 03.00 uur het parkeerterrein in Marken op kwamen rijden en twee uur lang in de auto bleven zitten. Om 05.30 uur liepen zij langs de voorkant van de auto, om een paar minuten later weg te rijden. De stukjes plastic waar de politie naar op zoek is, werden gevonden tijdens een bermonderzoek.

Zoektocht

Direct na het publiceren van de video werden de stukjes plastic die benoemd worden opgepikt door speurneuzen van internetgemeenschap Reddit. Daar bevestigen verschillende mensen dat het zwarte stukje plastic gebruikt wordt in het type auto waar de politie naar op zoek is. De grijze stukjes plastic worden door een aantal mensen gelinkt aan de ophanging van de koplampen van de auto’s.

De politie laat weten alle tips mee te nemen in het onderzoek.

Update:

Relevant artikel:

Politie zoekt (donker) grijze Mazda 3 inzake dood Tamar (14) – (video) –

Zuiderwoude – Op zaterdag 25 juli werd rond 04.00 de 14-jarige Tamar van Marken gevonden op de Zeedijk in Zuiderwoude. In het onderzoek naar haar overlijden, is de politie op zoek naar informatie over een (donker)grijze Mazda 3 en een drietal voorwerpen die gevonden zijn in de berm waar het ongeval plaatsvond.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Mooi hoor al die tips én de energie die in deze trieste zaak wordt gestoken.
  Maar: Zaterdag 25 juli 2020:
  Tamar wordt dood gevonden in de vroege morgen van 25 juli. Diverse media melden dit feit en roepen getuigen en betrokkene(n) op zich te melden
  Maandag 27 juli 2020/Op1: Moeder Tamar roept automobilist op zich te melden: ‘Alsjeblieft, kom over de brug)
  Vrijdag 31 juli 2020/Ochtendshow radio 538: Peter (Heerschop) doet oproep: ‘Heb jij Tamar aangereden, meld je dan”.

  En nog steeds neemt/nemen de betrokkene(n) zijn/haar/hun verantwoordelijkheid niet.
  Verdorie….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15 ° C
16.1 °
13.3 °
73 %
10.7kmh
68 %
za
17 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.