18.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeWaterlandGratis opruimgereedschap tijdens World Cleanup day

Gratis opruimgereedschap tijdens World Cleanup day

Waterland – Op 19 september 2020 stelt de gemeente Waterland gratis opruimmaterialen beschikbaar aan opruiminitiatieven die door verenigingen, ondernemers en inwoners tijdens de World Cleanup Day worden georganiseerd. Iedereen die in groepsverband de handen uit de mouwen wil steken om hun buurt of omgeving te ontdoen van zwerfafval, komt voor het lenen van materialen in aanmerking. 

Het collectieve opruiminitiatief zou aanvankelijk op 21 maart van dit jaar plaatsvinden tijdens de Landelijke Opschoondag maar werd vanwege de uitbraak van de coronacrisis in Nederland uitgesteld. Voor steeds meer inwoners, wijken, scholen en bedrijven is deelname aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag vanzelfsprekend, merkt ook Sjaak Veeken van NMCX: “Ons doel is om inwoners enthousiast te maken om samen te zorgen voor een schone leefomgeving.

De laatste jaren zien wij daarin steeds meer beweging. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag versterkt ook de band tussen inwoners, medewerkers of klanten. Groepen van drie personen of meer kunnen materialen te leen vragen bij Roelof Lenis van de gemeente Waterland via telefoonnummer 0299-658585 .De materialen bestaan uit onder andere afvalgrijpers en vuilniszakken.

Coronamaatregelen

Naast de algemene regels van het RIVM om niet naar buiten gaan met ziekteverschijnselen en 1,5 meter afstand houden, hanteert de World Cleanup Day enkele extra voorzorgsmaatregelen. Bij het opruimen van zwerfafval moeten deelnemers rubber of latex handschoenen dragen. De door de gemeente beschikbaar gestelde grijpers mogen niet door meerdere mensen gebruikt worden en onderling uitgewisseld. Verzameld zwerfafval moet direct worden weggegooid in een afvalbak.

De organisatie van de World Cleanup Day in Nederland wordt verzorgd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Naar verwachting doen wereldwijd 20 miljoen mensen mee aan het initiatief. In Nederland zijn tot nu toe bijna 400 acties aangemeld met ruim 3.000 deelnemers. De organisatie doet een oproep om zoveel mogelijk initiatieven vooraf aan te melden via www.supportervanschoon.nl/kaart/actie-aanmakenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.6 ° C
20 °
16.7 °
73 %
1.8kmh
83 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.