Regionaal

Wat een gezeik, 2019: 35 wildplasboetes in Purmerend

Regionaal – In artikel 71 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Purmerend staat dat het verboden op of aan de weg zijn natuurlijke behoefte te doen buiten een daarvoor bestemde inrichting of plaats. 

Ook de omliggende gemeentes hebben zo’n artikel in de APV staan. Het AD heeft cijfers opgevraagd bij het CJIB over het wildplassen. In heel Nederland is er verleden jaar 17.000 keer aan wildplasboetes uitgeschreven wat de staat 2,4 miljoen euro opleverde. Dat zijn 5000 meer beboete wildplassers als in 2018.

In Purmerend zijn er verleden jaar 35 bekeuringen a € 140 de stuk uitgedeeld voor wildpassen. Dat leverde de staat € 4.830 op. Dit getal ligt op de minder dan de helft van het gemiddelde in Nederland. In Edam-Volendam werden er 21 voor wildplassen uitgeschreven. Dat leverde in totaal € 2.940 op.

Waterland deelde 3 bekeuringen uit. Goed voor € 420. In de Beemster slechts 1. In Wormerland was het minste gezeik met 0 boetes.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.