17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalAfspraak maken bij de gemeenten kost geen geld: "Maak geen afspraak via...

Afspraak maken bij de gemeenten kost geen geld: “Maak geen afspraak via afspraakloket.nl”

Regionaal – De verschillende gemeenten in de regio waarschuwen voor een commerciële partij, afsprakenloket.nl, die eventueel afspraken met de gemeenten kunnen maken voor de consument. De gemeenten werken niet samen met deze website en zij adviseren dan ook iedereen om deze site niet te gebruiken.

Als een burger een afspraak wil maken bij het gemeenteloket, telefonisch of via het digitaal loket van de gemeente, kost dat geen geld. Het lijkt voor te komen dat consumenten gebruik maken van de dienst van een commerciële partij die tegen betaling de afspraak voor de burger met de gemeente regelt. In die gevallen lijken consumenten er vanuit te gaan dat dit normaal is. Bij geen enkele gemeente is een betaling nodig om een afspraak te maken.

Het zou gaan om o.a. de website afsprakenloket.nl waar consumenten herinneringen in kunnen stellen wanneer bijvoorbeeld hun rijbewijs of paspoort verloopt. Dit is niet nodig aangezien het RDW en de gemeente altijd een brief sturen indien uw rijbewijs of paspoort aan vervanging toe is.

Hoewel het niet verboden is, adviseren de gemeenten om niet met zo’n partij in zee te gaan. De commerciële partij rekent hiervoor €9,95 aan servicekosten. Als u het zelf regelt, dan kost het u niets. Ook vragen de gemeenten zich af of u er wel verstandig aandoet omdat deze partij gevoelige persoonlijke informatie in zijn bezit krijgt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.