Regionaal

Afspraak maken bij de gemeenten kost geen geld: “Maak geen afspraak via afspraakloket.nl”

Regionaal – De verschillende gemeenten in de regio waarschuwen voor een commerciële partij, afsprakenloket.nl, die eventueel afspraken met de gemeenten kunnen maken voor de consument. De gemeenten werken niet samen met deze website en zij adviseren dan ook iedereen om deze site niet te gebruiken.

Als een burger een afspraak wil maken bij het gemeenteloket, telefonisch of via het digitaal loket van de gemeente, kost dat geen geld. Het lijkt voor te komen dat consumenten gebruik maken van de dienst van een commerciële partij die tegen betaling de afspraak voor de burger met de gemeente regelt. In die gevallen lijken consumenten er vanuit te gaan dat dit normaal is. Bij geen enkele gemeente is een betaling nodig om een afspraak te maken.

Het zou gaan om o.a. de website afsprakenloket.nl waar consumenten herinneringen in kunnen stellen wanneer bijvoorbeeld hun rijbewijs of paspoort verloopt. Dit is niet nodig aangezien het RDW en de gemeente altijd een brief sturen indien uw rijbewijs of paspoort aan vervanging toe is.

Hoewel het niet verboden is, adviseren de gemeenten om niet met zo’n partij in zee te gaan. De commerciële partij rekent hiervoor €9,95 aan servicekosten. Als u het zelf regelt, dan kost het u niets. Ook vragen de gemeenten zich af of u er wel verstandig aandoet omdat deze partij gevoelige persoonlijke informatie in zijn bezit krijgt.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.