6.1 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomeIlpendamKerstboominzameling voor goede doel gaat door in Ilpendam

Kerstboominzameling voor goede doel gaat door in Ilpendam

Ilpendam – Wat in Purmerend niet kan, doen ze wel in Ilpendam. Een team jongeren zamelt na kerst alle kerstbomen in om het goede doel te steunen en om zelf ook een zakcentje te verdienen. Dit jaar wordt er geld ingezameld om de plaatselijke gymnastiekvereniging te steunen.

Drijvende kracht achter dit geheel is Ilpendammer Jan Wals. “Ook hier was het eerst niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen maar na contact met de wethouder is het toch gelukt. We houden ons netjes aan de RIVM richtlijnen. Alle kinderen zijn onder de 17 jaar dus of ze nu als groep met zijn allen voetballen of met een groep de kerstbomen gaan inzamelen, dat is precies hetzelfde. Ik ben blij dat ik het ook dit jaar weer kan organiseren.”

Gistermiddag kreeg de groep kinderen in het garagebedrijf van Jan de laatste instructies over hoe ze het dit jaar gaan doen. Jan organiseert dit al voor het 5e jaar. “Nu het team staat kan ik op zoek naar sponsors. Dit jaar gaat het ingezamelde geld naar de plaatselijke gymnastiekvereniging. De vereniging kan het geld goed gebruiken voor nieuwe toestellen en materialen.” Jan hoopt ook dit jaar weer een mooi bedrag binnen te halen. “Ik ga voor de €2000!”

De gemeente Waterland sponsort de actie ook en geeft €0,25 per boom. Verleden jaar werd er €1500 ingezameld die bestemd was voor het Dorpshuis Ilpendam.

Op de kopfoto van links naar rechts: Sem Kramer, Bram Wals, Tijmen van Diepen, Ben Wals, Khan Ünlü, Julian Wals, Gijs Wals en Ruben Keeman.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4 °
78 %
1.3kmh
99 %
za
14 °
zo
16 °
ma
16 °
di
20 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.