Hart van de Regio

Uniek jubileum: Tafeltennisvereniging Het Nootwheer 50 jaar!

Purmerend – Een unicum in onze regio. Het Nootwheer bestaat vandaag precies 50 jaar. Regio Purmerend sprak met Johan Kuijper en Sandra Brinkman over het bijzondere jubileum van één van de oudste tafeltennisverenigingen van onze regio.

Vandaag, 22 januari, was het exact 50 jaar geleden dat het Nootwheer als vereniging haar deuren opende. Het initiatief lag een klein half jaar eerder, vertelt oud voorzitter Johan Kuijper.” Oprichter Jos Farenhorst werd in september 1970 benaderd door de toenmalige coordinator van ’t Noot in de Purmerendse wijk Wheermolen met de vraag of hij een sportactiviteit zou willen opzetten. ‘Ja, maar dan wordt het tafeltennis’, antwoordde de Purmerender aan de gemeentewerker.”

De activiteit bleek een succes en in december 1970 was er al een heuse verenigingscompetitie met meer dan veertig leden. “Om mee te mogen doen aan de Ledencompetitie, moest het Nootwheer een officiële vereniging worden”, vertelt Kuijper. ” Op 22 januari 1971 was de oprichting een feit.

In de jaren ’80 en ’90 ging het snel. Het Nootwheer was één van de grootste van de afdelingen. En zeer succesvol in de Noord-Hollandse competitie. “Het is altijd een heel gezellige vaste groep met leden. Gezelligheid en een praatje, ook dat is heel belangrijk”.

In dit seizoen – los van de lockdown uiteraard – trainen ongeveer 110 leden wekelijks in hun locatie nabij de Sweelinckstraat in Purmerend. Naast vrijspelen worden er ook trainingen gegeven. “Betinne Vriesekoop geeft bijvoorbeeld iedere zondag les. Ook hebben wij twee trainers voor de jeugd, die op maandag en dinsdag lesgeven”.

Het aantal senioren is stabiel de afgelopen jaren. De vereniging zou wel graag meer jeugdleden willen verwelkomen. “Ben je tussen de 8 en 17 jaar, neem dan even contact op voor proeftrainingen. Bij ons mag je een maand lang gratis trainen om zo kennis te maken met tafeltennis. Dat geldt overigens niet alleen voor jeugdleden. Ook volwassenen mogen kosteloos een maand lang met onze vereniging kennis maken”.

Kuijper was er net niet vanaf het begin bij. Hij werd lid van de club in 1972, een jaar na de oprichting. Later -vanaf 1993- was hij ruim 20 jaar voorzitter. Binnenkort verhuist Kuijper naar Almere. Maar de club helemaal loslaten doet hij niet. “Als je zo lang betrokken bent bij een vereniging, zal je het nooit loslaten zolang dat niet hoeft”.

Tafeltennisvereniging Het Nootwheer: van harte gefeliciteerd!


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.