14.5 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomeHart van de RegioPurmerend is weer een dakloze 'rijker'

Purmerend is weer een dakloze ‘rijker’

Purmerend – Onze stad is weer een dakloze ‘rijker’. Rogier woonde jaren lang in de Purmer-Noord. Met zijn bakfiets en zijn honden is hij een vaak geziene persoonlijkheid in onze stad. Maar vanaf vanavond slapen Rogier en zijn honden Daisy en Shady op straat. Op 29 juni moet zijn huis leeg worden opgeleverd. Zijn huis aan de Karosstraat. Het huis waar hij 27 jaar woonde.

Rogier is wellicht niet het prototype persoon dat je naast je als buurman verwacht. De Purmerender heeft geen makkelijk leven gehad, maar sinds een jaar of veertien is hij weer op het rechte pad. Een man met een hart van goud, die niet tegen onrecht kan, maar ook niet op zijn mondje gevallen is.

Jarenlang was hij gelukkig in zijn woning in Noord. Maar de laatste jaren was het schering en inslag. “Er is een vete tegen hem gestart”, vertelt buurvrouw Nova die samen met haar man Rogier probeert te helpen. “Hij zou overlast veroorzaken door zijn wasrek buiten voor zijn deur neer te zetten. Ook zeggen buren last te hebben van zijn bakfiets op de stoep. Inmiddels is Rogier onderwerp van gesprek in de lokale buurt-whatsapp groep”.

Enige tijd geleden escaleerde de boel. De Purmerender kon zich niet meer beheersen toen hij voor de zoveelste keer uit de tent werd gelokt. Zijn reactie was niet handig, maar ook Rogier zelf werd mishandeld. Inmiddels zijn ook Nova en haar man nu zelf het mikpunt van dezelfde mensen die volgens haar Rogier hebben weggepest. “Vandaag zijn mijn man en ik voor de 2e keer bedreigd door diezelfde mensen die Rogier wegpesten. Ze hebben een groepsapp, als één iemand iets zegt staat er een hele groep buiten. Ze dagen hem uit en blijven doorgaan tot hij het niet meer houdt.”

Ook de gemeente kan weinig meer doen. Inmiddels ligt er een gerechtelijke uitspraak dat de woningcorporatie Rogier uit zijn woning mag zetten. Omdat de man zijn twee honden bij zich wil houden, die alles voor hem betekenen, is het zoeken naar tijdelijke opvang moeilijk.

Hoewel ieder verhaal meerdere kanten heeft, zal Rogier samen met zijn twee honden vannacht buiten slapen. En is Purmerend weer een dakloze ‘rijker’.

Rogier is de echte naam van de man in deze casus. Contactgegevens zijn bekend bij de redactie van Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

18 REACTIES

 1. Ik ken hem van het eetcafé toen was hij aardig nu sprak ik hem op straat en dee hij echt raar tegen me alleen omdat ik xijn ex en zijn broer ken
  Ik zij nu snap ik waarom je uit huis bent gezet
  En als ik lees hier is het terecht maar dan nog denk dat hij niet verder wil anders nam je wel alles aan
  Gegroet

 2. Ik ken Rogier al sinds ik 4 jaar oud ben, en was mijn beste vriend tot hij op zijn 12de ging verhuizen. Rogier heeft ontzettend veel rottigheid meegemaakt en heeft een grote bek, maar ook een heel groot hart. Niet iedereen is perfect en zonder bagage. Helaas is er weinig inlevingsvermogen en tolerantie vandaag de dag, en voelen mensen zich van achter een schermpje zich oppermachtig. Ik vind dit bijzonder laf en onverdraagzaam. Als men zich wat meer socialer zou opstellen en verdraagzamer zouden zijn en een dialoog met deze jongen aangedaan zou worden had dit waarschijnlijk Rogier kennende voor wederzijds begrip gezorgd. Heel triest dat dit zo heeft moeten lopen. Het is goed om s’avonds eens in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen of je een ander pijn hebt gedaan.

 3. Kimmi hij hebt alle hulp gehad van de woningbouw gemeente politie instanties hebt allemaal met de dood bedreigd maar goed hoop dat je zelf een buurman krijgt wie je kinderen bedreigd of jou uitscheld voor kankerhoer of spuugt op je voordeur kijken of je dat ook accepteert gaat echt niet om een fietsrek of was rek heb beelden van deze man gezien jammer dat ik ze niet kan posten want dan weet ik 100% dat iedereen hebt gereageerd of Facebook zegt maar goed dat i ze huis is uitgezet maar het verhaal aan kant te horen is makkelijk te oordelen en ik weet waar ik het over heb zelf met hem te maken gehad zijn wil is wet

 4. Nogmaals mensen deze lieve rogier bedreigt kinderen scheld moeders uit voor kankerhoer wie hun kinderen naar school brengen loopt s’nachts op je deuren te bonken fietst op kindere af als ze spelen dus mensen hou alsjeblieft op dat het een goeie jongen is hij is een zieke geest met een oordeel vellen als niets weet moet je gewoon je mond houden domme mensen

 5. In plaats van samen een whatsapp groepje maken en dan een individueel samen met 2 huisdieren een dak boven zijn hoofd weghalen, waarom zetten jullie je niet samen voor iets positiefs en verzin iets wat je wel kunt doen voor een persoon dan alleen samen je krachten bundelen en zeuren als een stelletje kinderen. Wordt volwassen en benader de betrekkende op een behulpzaam, normaal manier ipv deze onzin. Ooit zal jij een keer op straat staan.

  Een whatsapp groepje maken en iemand wegpesten, doe normaal man.

 6. Heftig hoor zorgen dat iemand dakloos wordt. En daar nog trots op zijn ook, goed gedaan. Want ja, jullie zijn wel met z’n allen hele lieve mensen en niks op aan te merken. Waarom is het zo moeilijk om mensen te accepteren zoals ze zijn. Praten is vaak het toverwoord, en dan bedoel ik gewoon normaal praten, en ja als je weet dat het niet een normaal gesprek wordt met diegene omdat hij misschien niet anders kan, blijf zelf dan wel gewoon normaal praten, daar bereik je vaak heel veel meer mee.
  Maar iemand bewust uit huis laten gooien is notdone!

 7. Ken hem wel uit de buurt. Ging lang goed tot anderen zich bemoeien. Sommigen mensen doen gelijk aangifte of gaan zich bemoeien met anderen omdat ze tijd over hebben. Ze gaan clubjes oprichten en roddelen over iedereen.Maar die mensen proberen zelf alles goed te praten wat ze zelf vekeert doen.. moeten maar eens in de spiegel kijken miss
  Trouwens fijn dat we onze mening mogen geven.
  Maar er wordt dus gekeken of daar iets mee gedaan wordt ..?? Dat lijkt op

 8. Beste,

  U reageerde op ons artikel “Purmerend is weer een dakloze ‘rijker’” op Regio Purmerend. U niet alleen. Een zestal, waarschijnlijk, buurtbewoners hebben via de whatsapp contact met ons opgenomen.

  Allereerst willen wij u zeggen dat er geen rectificatie van het artikel zal komen. Wij begrijpen dat u een andere mening heeft en dat mag. Zoals wij al schreven: een verhaal heeft twee kanten. En inderdaad dat hebben wij vanuit één kant belicht. Dit om het verhaal te schetsen van iemand die uit huis gezet wordt.

  Er zijn geen feitelijkheden over gedrag van beide kanten geplaatst. Slechts 1 maal is dit als zienswijze van een betrokkene opgetekend.

  Het staat u vrij om uw kant van het verhaal te belichten via dit kanaal. Wij zullen dan bekijken of wij ook daar iets mee zullen doen…

 9. Hij zal ook wel zijn fouten hebben maar jullie zijn allemaal heilig je hoort gewoon niet op straat te staan en dan zeggen is ze verdienen loon zo makkelijk maar mensen zijn toch verrot ze helpen elkaar niet meer er zijn alleen maar ruzies of de een vind zich zelf beter dan de rest als die zo moeilijk is zoek een plek voor hem hebben ze in Amsterdam toch ook nu heb die niks meer ook niet voor ze honden ik snap dat mensen lastig kunnen maar dan de hele buurt met WhatsApp bij elkaar halen fucking laf

 10. Deze persoon heeft een huis aangeboden gekregen en hij heeft dit geweigerd ook professionele hulp heeft hij geweigerd. Er zijn legio beelden en geluidsopname waarin heel duidelijk een werkelijk beeld neergezet wordt over hoe hij is. Iedereen die hem zielig vinden zouden h eens 3 weken in huis moeten nemen.

 11. Ik ken hem al jaren ook van her wormerplein ik heb hem nog nooit agressief gezien altijd vriendelijk whooo.ik wens hem heel veel sterkte toe

 12. Wát eenzijdig verhaal.
  Wat is er gebeurd met hoor& wederhoor?!?

  Die man is al zeker ruim 12 jaar aan het bedreigen, uitlokken, schelden, vernielen etc.

  Bij de eerste ontmoeting is hij joviaal, goedlachs en heel schappelijk.. tot hij het, vroeg of laat, in zijn hoofd haalt dat je tegen hem bent, en dan is er niks meer wat hem tot rede brengen kan.

  Buren zijn door zijn voortdurende bedreigingen en scheldpartijen in behandeling moeten gaan, maar hou vooral vol wat een slachtoffer het is.
  Hem is al járen, steeds weer steeds andere hul aangeboden, maar daar wilde hij nooit van weten.

  Mocht er iemand zijn die écht gelooft dat iemand vanwege een bakfiets, wasrekje en wat geroddel zijn huis uit moet, dan weet ik nog wel een brug te koop.

 13. Verdiende loon jarenlang mensen lopen bedreigen zelf daar gewoond gewoond voor al die mensen Die het zielig vinden bekijk die beelden maar wat er is van hem en oordeel zelf kom je van een koud kermis thuis

 14. Tuurlijk zal het verhaal 2 kanten hebben maar iemand zonder vervangend onderdak te bieden zijn huis uit zetten ben ik geen voorstander van maar ach zo heeft de gemeente wel weer een plek voor een Amsterdammer of een vluchteling tis maar hoe je het bekijkt

 15. Ja een verhaal heeft twee kanten volgens mij wordt alleen zijn kant verteld geloof niet alles wat jullie lezen en al die toetsenbord helden mogen trots op hun reactie zijn

 16. Hij is die vete zelf begonnen met alle buren en mensen eromheen t is helemaal niet eens om een wasrek en een bakfiets t gaat omdat hij mensen en kinderen uitscheld en bedreigd en de buurt terroriseert hij zal best van ze honden houden en goed voor ze zijn maar het is gewoon een egoïstisch stuk vreten want hij wou geen hulp daarom komt hij nu op straat te staan en ja als je als buren ergens mee gaat bemoeien waar je niks van af weet dan krijg je dat mensen boos worden op je mocht je over onrecht willen spreken jullie zijn zulke goeie vrienden dat hij alleen ze huis op staat te ruimen en dan nog geld gaan inzamelen voor hem ook

 17. Deze meneer wordt wel in heel positief daglicht geplaatst. Praat eens met de wijkagent en de personen die slachtoffer van zijn agressie zijn geweest.

 18. “Purmerend is weer een dakloze ‘rijker’”; niet iets waar Purmerend trots op mag zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.9 °
74 %
2.7kmh
0 %
zo
20 °
ma
18 °
di
21 °
wo
17 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.