20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendMinderjarige overvaller op Total tankstation krijgt 180 uur werkstraf

Minderjarige overvaller op Total tankstation krijgt 180 uur werkstraf

Purmerend – De minderjarige jongen – inmiddels 17 jaar – die op 14 juli 2021 een overval pleegde op het Total tankstation op de Baanstee-West is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De jongen uit Opmeer is door de politie een dag na de overval aangehouden. Een paar dagen later werd ook een 18-jarige jongen uit Medemblik aangehouden.

Op 14 juli 2021 omstreeks 20:30 uur kwam de jongen met een bivakmuts het tankstation binnen en sommeerde de medewerker om geld en sigaretten af te geven. Hierbij bedreigde hij de medewerker met een mes waarna hij het op het lopen zetten. Onderzoek in de omgeving door de politie en zelfs de inzet van de politiehelikopter leverde die avond niets op.

De officier van justitie eiste jeugddetentie van 90 dagen waarvan 76 dagen voorwaardelijk met aftrek van de tijd die hij al in voorarrest heeft doorgebracht. Ook moet de jongen een meldplicht krijgen bij de jeugdreclassering en zich houden aan de aanwijzingen van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Met de straf van 90 dagen jeugddetentie ging de rechtbank niet mee.

De rechtbank acht bewezen dat de minderjarige jongen, al dan niet met de 18-jarige jongen uit Medemblik, de gewapend overval heeft gepleegd. De rechtbank veroordeelde de jongen tot 15 dagen jeugddetentie verminderd met de 15 dagen dat de jongen in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. “Dit soort delicten veroorzaken in de samenleving gevoelens van onrust en onveiligheid. De verdachte heeft onder andere gehandeld uit eigen financieel gewin, zonder op dat moment stil te staan bij de gevolgen van zijn handelen voor anderen. De rechtbank rekent dit de verdachte zwaar aan.”

Buiten de 15 dagen jeugddetentie kwam de rechtbank tot het oordeel dat de jongen een taakstraf, in de vorm van een werkstraf, van 180 uur verdiende, die bij het (niet) naar behoren verrichten daarvan wordt omgezet naar 90 dagen jeugddetentie. Ook kreeg hij een gebiedsverbod opgelegd.

De zaak van de 18 jarige jongen uit Medemblik is nog niet behandeld door de rechtbank.

Relevante artikelen:


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.