4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeBeemsterWarmtebedrijf SVP maakt tarieven 2022 bekend "25,8% onder maximale ACM tarief"

Warmtebedrijf SVP maakt tarieven 2022 bekend “25,8% onder maximale ACM tarief”

Regionaal – Op 23 december publiceerde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een maximaal toegestane stijging van de warmtetarieven van 67%. Warmtebedrijf SVP heeft vandaag haar prijzen bekend gemaakt en blijft 25,8% onder dit maximale AMC tarief. De tarieven zijn gestegen vanwege de stijgende energieprijzen. Toch zijn deze, net als in 2021, lager dan het aardgastarief, geeft SVP aan.

De energieprijzen zijn dit jaar sterk gestegen, en daarmee ook de kosten voor SVP, geeft een woordvoerder aan. “Als gevolg daarvan zijn tarieven gestegen, maar veel minder dan de aardgasprijzen. Vergeleken met het wettelijke tarief van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), geeft SVP drie kortingen: een vaste korting van 33 euro op de verbruikskosten, een vaste korting van 29 euro op het vastrechttarief en een korting van 17,73 euro per verbruikte GJ (33%) op het wettelijke GJ tarief. Hiermee is de gemiddelde warmteklant met een verbruik van 28 GJ per jaar €558,44 met netwarmte goedkoper uit dan met aardgas.”

Het tarief per GJ stijgt van €25,51 in 2021 naar €36,22 in 2022. Een stijging van iets meer dan 41%. De jaarlijkse vaste kosten voor huishoudens met een afleverset in eigendom van SVP stijgt van €449,60 in 2021 naar €465,58 in 2022. Meer prijsinformatie op https://svpparticulier.nl/klant-info/tarieven/.

Daarnaast geeft de overheid nog € 265 extra korting, die ook voor warmteklanten geldt. De korting ontvangen klanten terug via de elektriciteitsrekening, terug te vinden bij de regel ‘Vermindering Energiebelasting’. 

ACM controleeert

Eerder gaf de ACM aan dat de tarieven met maximaal 67% mogen worden verhoogd maar gaf daarbij wel aan dat ze extra informatie bij bij warmteleveranciers gaan opvragen over de wijze waarop zij hun tarieven voor 2022 hebben vastgesteld. Op basis hiervan beslist de ACM of er aanleiding is verder te onderzoeken of warmteleveranciers hun tarieven onnodig hebben verhoogd en of zij onredelijk hoge tarieven in rekening brengen dan wel misbruik maken van hun economische machtspositie.

Tarief Spaarzaam

Ook in 2022 zal SVP het tarief Spaarzaam, voordeliger voor klanten met een verbruik van minder dan 15 GJ, hanteren. Bij Tarief Spaarzaam wordt een kleiner deel vastrecht betaald en is een groter deel variabel. Bij een lager verbruik wordt hiermee meer bespaard dan bij het standaard tarief.

Nieuw voorschot op 15 januari voor klanten bekend op Mijn SVP

Het voorschot voor klanten wordt aangepast op basis van de nieuwe tarieven. Zo wordt een (extra) bijbetaling voorkomen. Het nieuwe voorschot is rond 15 januari bekend. Klanten kunnen hiervoor inloggen op MijnSVP – https://interactief.svpbv.nl/

Relevante artikelen:





Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Melk koetje van Purmerend aan het worden. Schande. Eerst alle units alleen nog verhuren, en nu deze schandelijke prijsverhoging. Als het kon was ik weg….pieoeiep

  2. Uw SVP-verhoging is dus 67% (maximaal conform ACM) -/- 25,8% (onder het maximum van ACM)= 41,2%.
    Het maakt niet uit hoe je het zegt SVP: het is en blijft een fikse verhoging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.