9.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendParkeergarage Eggert wordt geheel gerenoveerd "de vierde verdieping wordt verwijderd"

Parkeergarage Eggert wordt geheel gerenoveerd “de vierde verdieping wordt verwijderd”

Purmerend – Vanaf 6 maart zal Wereldhave starten met de renovatie van parkeergarage Eggert. Er wordt gestart met het verwijderen van de vierde verdieping. Deze verdieping is in 2020 al buiten gebruik gesteld en zal nu helemaal verwijderd worden. Deze werkzaamheden zullen ca. 12 weken in beslag nemen en zullen voornamelijk overdag plaatsvinden.

De vierde verdieping werd in 2019 gesloten omdat er sprake was van corrosie op de stalen constructie van de hellingbaan tussen de derde en vierde verdieping. Hierop kwam in 2020 het besluit om de vierde verdieping te slopen. Wel benadrukte de eigenaar van het winkelcentrum toen dat er verder geen constructieve mankementen in de garage zijn aangetroffen en dat het op de andere verdiepingen veilig was om te parkeren.

Er zal middels een crushmachine dagelijks een deel van de vierde verdieping worden verwijderd. Deze crushmachine zal vanaf de derde verdieping de vierde verdieping “kapot knijpen”. Ter hoogte van de hoek Nieuwstraat/Koestraat (naast restaurant Blue Lotus) wordt een bouwplaats ingericht waar het vrijkomende sloopmateriaal van de 4e verdieping wordt verzameld en afgevoerd. Deze bouwplaats zal worden omsloten door een bouwschutting en bouwhekken.

De volledige derde verdieping zal tijdens de sloopwerkzaamheden buiten gebruik zijn. Hierdoor is de parkeercapaciteit tijdens de sloopwerkzaamheden helaas beperkt. Nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, zal worden gestart met de renovatie van parkeerverdiepingen 1, 2 en 3.

Door deze werkzaamheden is tijdelijk minder parkeerruimte aanwezig. Bij de parkeergarage Eggert plaatst de gemeente Purmerend borden met verwijzingen naar de overige parkeerterreinen. Ook wordt er gewerkt om het dynamisch parkeersysteem weer te laten werken. Dit zijn de borden waarop te zien is hoeveel parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn in de parkeergarage Eggert en Claxonate. De gemeente roept op om, als het kan, de fiets te pakken.

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

5 REACTIES

 1. Kom al jaren niet meer in het stadje , werk in Zaandam veel beter winkel aanbod!

 2. Minder parkeerplaatsen in stadscentra is een goede ontwikkeling. Wat moeten al die mensen met hun auto’s in het toch al veel te drukke stadje? Laat mensen lekker met het OV gaan: een zeer betrouwbaar alternatief voor de auto. Zelfs op stakingsdagen rijden er tegenwoordig nog net zoveel bussen als op zondag, dus net als in de ziekenhuizen wordt op een zeer publieksvriendelijke manier actie gevoerd. Ben het tenslotte verder trouwens volledig met Jelle eens.

 3. Pffff wat een diepgaande analyse weer, Dagmar. Is een vrijwilligersbaantje bij de speelotheek niet wat voor jou? Jij iets zinvols te doen, wij lekker door met ons leven.

 4. Ondertussen zijn er fiks wat woningen in de directe omgeving van ‘het stadje’ opgeleverd.
  Dus waarschijnlijk meer vraag naar parkeerplaatsen en dat leidt, mogelijk, tot hogere parkeerkosten.
  Niet iedereen kan (of wil) nl.lopend of op de fiets of met het OV naar ‘het stadje’; zie de Facebookpagina van Regio Purmerend.

  Dat kan zomaar leiden tot het vertrek van potentiële kopers naar elders………
  En dat dát serieus wordt overwogen lees je op de Facebookpagina van Regio Purmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
11.1 °
8.9 °
79 %
1.3kmh
100 %
wo
14 °
do
17 °
vr
18 °
za
18 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.