17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
Home112Gewonde Purmerender ligt 'in de weg' op stationstrap, politie haalt uit naar...

Gewonde Purmerender ligt ‘in de weg’ op stationstrap, politie haalt uit naar ongeduldige reizigers

Zaandam – ‘Respect en fatsoen’ schrijft politie Zaanstreek in hoofdletters op hun Facebookpagina, want dat ontbrak volgens hen vandaag bij veel treinpassagiers. Een 61-jarige man uit Purmerend raakte ernstig gewond na een val van een hoge trap op station Zaandam.

Hulpverleners gingen de man dan ook meteen helpen, maar meerdere reizigers zagen het slachtoffer eerder als ‘vervelend obstakel’ op hun route naar de trein. De man lag na zijn val midden op de trap, waardoor het perron niet heel goed bereikbaar meer was. 

Volgens de politie vonden sommige treinreizigers het belangrijker om hun trein te kunnen halen dan dat het slachtoffer de juiste hulp kreeg van ambulancemedewerkers. “Het went ons nooit, zeker wat een van de passanten letterlijk zei: ‘Waarom verplaatsen jullie die man niet, zodat ik er langs kan? Mijn trein gaat zo.”

Reacties

Met de oproep op Facebook, hopen de agenten op wat medeleven. “Hoe zou je willen dat er wordt gereageerd als jij of jouw geliefde er ligt”, schrijft de politie aan het einde van hun verhaal.

Op het bericht wordt veel gereageerd. “Sommige mensen die zijn alleen maar van: ik, ik ik, ik ben belangrijk en de rest van de wereld niet”, zegt iemand. Een ander persoon zegt getuige te zijn geweest. “We moeten bepaalde dingen wel nuanceren. Meneer viel van de trap. Op zelfde moment komt een trein aan. De conducteur heeft ongeval niet gezien. Hij liep wel direct naar slachtoffer en verleende eerste hulp en schakelde een ambulance in. Een volle trein bleef geduldig wachten. Was het niet slimmer geweest om gewoon weg te rijden want nogmaals meer dan genoeg hulpverleners. Nu kreeg je onnodig chaos en krijg je dit soort situaties.”

Het is niet bekend hoe het met de man gaat op het moment. “Wij hopen dat hij het goed maakt”, laat een woordvoerder weten van de politie.

Update:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Volgende keer het station gewoon direct laten leegvegen door de ME en de treinen het station in kwestie een paar uur laten overslaan. Dat zou getuigen van een heel wat beter en ontzagwekkender politieoptreden dan achteraf dit soort slappe en zielige wanhoopskreten uiten in de media.

  2. Ik begrijp de reizigers wel , er is maar 1 toegangstrap naar dat perron.
    Het is daar echt mega krap.
    Maar iedereen is WOKE tegenwoordig, maar op deze plek is echt mega onhandig gewoon voorzichtig en netjes aan de kant leggen was betere optie geweest!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.