20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeRegionaalStakingspauze in het streekvervoer, vakbonden willen onderhandelingen een kans geven

Stakingspauze in het streekvervoer, vakbonden willen onderhandelingen een kans geven

Regionaal – Stakende chauffeurs in het streekvervoer hebben aangekondigd dat ze na woensdag tijdelijk stoppen met staken. De vakbonden willen de nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans geven. De stakingspauze zal duren tot volgende week vrijdag.

Dit werd aangekondigd tijdens een grote manifestatie in Utrecht waar honderden stakende chauffeurs aanwezig waren. Het was eerder nog onduidelijk of de geplande staking tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag zou doorgaan, maar dat is inderdaad wel het geval.

De vakbonden en werkgeversorganisatie VWOV hebben aangegeven weer in gesprek te willen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen heeft verkenners beschikbaar gesteld om te bemiddelen tussen de partijen. VWOV heeft wel twee voorwaarden gesteld: er mag tijdens de gesprekken niet gestaakt worden en eventuele afspraken moeten betaalbaar en uitvoerbaar zijn. Aan de eerste eis geven de vakbonden nu gehoor.

Voorzitter Fred Kagie van de VWOV vindt het echter onbegrijpelijk dat de bonden toch hebben gekozen voor een staking op 15 maart, omdat dit grote impact heeft op mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en willen stemmen. Kagie stelt dat er tijdens de verkenning door de procesbegeleiders niet onderhandeld zal worden met stakingen of stakingsdreiging op de achtergrond.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.