12.7 C
Purmerend
dinsdag 30 april 2024
HomePurmerendPurmerender (26) vier jaar de cel in wegens afpersing van coffeeshop-bedrijfsleider in...

Purmerender (26) vier jaar de cel in wegens afpersing van coffeeshop-bedrijfsleider in Groningen

Groningen – Een man uit Purmerend en een Israëliër zijn door de rechtbank veroordeeld tot respectievelijk vier en vijf jaar gevangenisstraf wegens hun betrokkenheid bij de afpersing van een bedrijfsleider van twee coffeeshops in Groningen.

De afpersing was het gevolg van een conflict over de levering van wiet aan de achterdeur van de twee coffeeshops. De bedrijfsleider kreeg dreigberichten op zijn telefoon waarin geëist werd dat hij binnen 72 uur miljoenen euro’s aan bitcoins over zou maken, anders zouden hij en zijn familie vernietigd worden en zouden de afpersers een van zijn coffeeshops opblazen.

De afpersers dreigden ook met moord en geweld. De bedrijfsleider heeft tijdelijk op een geheim gewoond. Om de betalingen te doen heeft de politie een geprepareerde auto gebruikt. De 26-jarige Purmerender kwam het geld halen en werd opgepakt.

De Israëliër en zijn vriendin werden in Spanje gearresteerd. In de telefoons vond de politie berichten die de betrokkenheid van het duo bevestigde.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.7 ° C
13.4 °
12 °
77 %
2.7kmh
100 %
di
20 °
wo
22 °
do
21 °
vr
13 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.