23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalKabinet trekt twee miljoen uit voor bestrijding menstruatiearmoede, in Purmerend drie uitgiftepunten

Kabinet trekt twee miljoen uit voor bestrijding menstruatiearmoede, in Purmerend drie uitgiftepunten

Regionaal – Het kabinet maakt twee miljoen euro vrij voor het tegengaan van menstruatiearmoede. Met het extra geld kan het armoedefonds het aantal uitgiftepunten uitbreiden van 1500 naar 2500 uitgiftepunten. Dat meldt minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister Carola Schouten vindt het belangrijk om vrouwen en meisjes te helpen die noodzakelijke menstruatieproducten niet kunnen betalen. Hiervoor trekt de minister specifiek geld uit. Het budget voor het Armoedefonds is op verzoek van de Tweede Kamer beschikbaar gesteld.

Zowel het thema armoede als menstruatie is omgeven door schaamte en brengt sociaal isolement en gezondheidsproblemen met zich mee, geeft het Armoedefonds aan. Stichting Armoedefonds zet zich dagelijks in tegen menstruatiearmoede door gratis menstruatieproducten te verspreiden in heel Nederland. Via deze gerealiseerde Menstruatieproducten Uitgifte Punten (MUP’s) bereikt het Armoedefonds laagdrempelig en vaak op loopafstand de doelgroep.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen, die in armoede leven, is er thuis geen geld voor maandverband of tampons, blijkt uit onderzoek. Landelijk gezien zijn er op dit moment 1574 locaties in Nederland waar deze producten ter beschikking worden gesteld. Daarmee worden al zo’n 199.000 (jonge)vrouwen geholpen met gratis menstruatieproducten.

Purmerend

In Purmerend zijn er op dit moment drie uitgiftepunten. Zo staan in de zogenaamde buurtkastjes in de Overwhere en Purmer Noord deze producten. Ook voetbalvereniging Purmersteijn heeft een uitgiftepunt. Bekijk de kaart met zogenaamde MUP’s hieronder.

Meer informatie op de website van het armoedefonds hieronder.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.