22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeGezondheidThee en koffie in kantoorkeukens blijkt 'flink smerig' te zijn

Thee en koffie in kantoorkeukens blijkt ‘flink smerig’ te zijn

Thee en koffie in kantoorkeukens blijkt flink smerig te zijn, zo blijkt uit onderzoek van Initial Washroom Hygiene. Het gemiddelde aantal bacteriën in een theezakje dat uit de kantoorkeuken wordt gehaald, is zo’n 3800. Ter vergelijking: een toiletbril heeft gemiddeld 220 bacteriën.

Andere items die ook flink vervuild zijn, zijn de handvatten van de waterkoker of koffiepot (2500 bacteriën), de rand van een gebruikte mok (1750 bacteriën) en het handvat van de koelkast (1600 bacteriën). Dit komt, volgens het onderzoek, doordat mensen hun handen te weinig wassen. Tijdens het onderzoek werd aan 1000 kantoormedewerkers gevraagd of ze hun handen wassen en 80 procent doet dat niet voordat ze iets bereiden voor een collega.

Volgens professor Peter Barrett is het belangrijk om op hygiëne te letten, vooral nu de griep weer flink om zich heen slaat. Hij zegt: “Als je er niet over nadenkt hoeveel handen je schudt en handvatten, theezakjes, mokken en deksels je aanraakt, loop je veel meer kans op kruisbesmetting.”

Zijn advies is om antibacteriële doekjes te gebruiken op het aanrecht en om je mok regelmatig schoon te maken. Dit draagt al veel bij aan een gezonde werkomgeving. Dus als je na een paar kopjes koffie denkt aan een kalmerend kopje thee, denk er dan aan om extra hygiënisch te zijn in de kantoorkeuken!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.