13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeRegionaalInformateurs Noord-Holland: coalitie met BBB, VVD, GroenLinks en PvdA mogelijk

Informateurs Noord-Holland: coalitie met BBB, VVD, GroenLinks en PvdA mogelijk

Haarlem – Het is mogelijk een coalitie te vormen met BBB, VVD, GroenLinks en PvdA. Tot die conclusie komen informateurs Ankie Broekers-Knol en Bernt Schneiders. VVD, GroenLinks en PvdA zaten al in de vorige coalitie samen met D66.

D66 valt daarmee buiten de boot in de vorming van een coalitie. “Dat doet geen recht aan de verkiezingsuitslag en is niet bevorderlijk voor het vertrouwen van de burger in de politiek.”, schreef de informateur eerder aan Provinciale Staten.

Goede sfeer

Per onderwerp werden door de partijen de belangrijkste ambities ingebracht en werden kwesties met elkaar besproken. De gesprekken verliepen in goede sfeer. Ook merkten de informateurs op dat alle vier de partijen de wil hebben om er met elkaar uit te komen en de opgaven in Noord- Holland aan te pakken in het belang van de inwoners van de provincie.

De informateurs schrijven aan Provinciale Staten: “Op basis van de gevoerde gesprekken concluderen wij dat er een gerede kans is om op de onderwerpen wonen, stikstof en natuur, klimaat en financiën overeenstemming te bereiken in de formatiefase. Op onderdelen zijn er uiteraard verschillen, maar wij schatten in dat deze overbrugbaar zijn.”

De fracties van de BBB, VVD, GL en PvdA hebben daarom besloten de formatiefase in te gaan en de inhoudelijke onderhandelingen over een coalitieakkoord te starten. “De partijen hebben ons gevraagd om de gesprekken ook als formateurs te begeleiden en wij hebben daar positief op gereageerd.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15 °
12.8 °
72 %
1.5kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.