16.6 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalBinnenkort starten de werkzaamheden op de A10 Noord - extra reistijd tot...

Binnenkort starten de werkzaamheden op de A10 Noord – extra reistijd tot 60 minuten

Regionaal – Langs de A10 Noord, de ringweg rond Amsterdam, gaat Rijkswaterstaat extra maatregelen nemen om de geluidsoverlast te verminderen. Eind juni en begin juli zal er stiller asfalt worden aangebracht, wat tot hinder kan leiden voor automobilisten. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in beide richtingen van de snelweg.

Door stormen zijn geluidsschermen langs de A10 Noord beschadigd geraakt, wat heeft geleid tot een toename van klachten over geluidoverlast van omwonenden. Om dit probleem aan te pakken, heeft Rijkswaterstaat besloten om naast het herstellen van de geluidsschermen ook een extra laag stiller asfalt aan te brengen.

Tijdens de werkzaamheden zal er telkens een rijrichting worden afgesloten. Eind juni zal de binnenring van de A10 Noord worden gesloten, terwijl begin juli de buitenring aan de beurt is. Weggebruikers die vanuit Zaanstad en Purmerend komen, zullen moeten omrijden via de A10 Oost, Zuid en West.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor extra reistijd die op drukke momenten kan oplopen tot een uur. Dit betekent dat sommige automobilisten een volledige ronde over de A10 moeten rijden om op hun bestemming te komen.

Afsluitingen

De werkzaamheden zullen plaatsvinden van vrijdagavond 23 juni tot maandagochtend 26 juni, waarbij alle rijstroken op de binnenring richting Utrecht en Amersfoort tussen de knooppunten Coenplein en Watergraafsmeer gesloten zullen zijn. Tijdens deze periode blijven de op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan bereikbaar via de buitenring richting Zaanstad.

Van 30 juni tot 3 juli zal er opnieuw hinder zijn, waarbij het verkeer vanuit Utrecht en Amersfoort richting Purmerend en Zaanstad zal worden omgeleid via de ring A10 Oost, Zuid en West. Doorgaand verkeer richting Amsterdam zal worden omgeleid via de A9 en A5.

Naast het aanbrengen van het stiller asfalt zullen ook de geluidsschermen langs de snelweg worden vernieuwd. Dit project zal medio volgend jaar van start gaan. Het is nog onbekend of de gemeente Landsmeer zal deelnemen aan dit project om de geluidswallen naast het dorp ook te vernieuwen, aangezien de kosten hiervoor door de gemeente gedragen zouden moeten worden. De fractie van D66 in Landsmeer heeft recentelijk vragen gesteld aan het college over de voortgang van de gesprekken met Rijkswaterstaat en de mogelijke kosten.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Rijkswaterstaat.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.