27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeRegionaalProvincie Noord-Holland: BBB, VVD, GroenLinks en PvdA komen tot een akkoord

Provincie Noord-Holland: BBB, VVD, GroenLinks en PvdA komen tot een akkoord

Regionaal – De onderhandelende partijen van de provincie Noord-Holland zijn tot een akkoord gekomen. Fractievoorzitters Ingrid de Sain (BBB), Klaas-Jeroen Terwal (VVD), Anouk Gielen (GroenLinks) en Gert-Jan Leerink (PvdA) presenteren hun coalitieakkoord op 6 juli om 11.00 uur op het provinciehuis in Haarlem.

“De 4 partijen zetten zich in voor een mooie toekomst van Noord-Holland”, vertellen formateurs Ankie Broekers-Knol en Bernt Schneiders. “Ze hebben de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken en onderhandeld. De inbreng van bewoners, belangenorganisaties, ondernemers en de oppositiepartijen was hierbij zeer waardevol. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe coalitie voortvarend aan de slag gaat met de grote opgaven waar de provincie voor staat.”

Exacte inhoud nog onbekend

De exacte inhoud van het akkoord is nog niet bekend. Maar volgens BBB-voorvrouw Ingrid de Sain is er van iedere partij wel wat te herkennen in de plannen voor de komende jaren. “BBB Noord-Holland is blij dat we met zijn vieren een akkoord voor elkaar hebben gekregen. Het was een intensieve periode met vele gesprekken en visies. Het is prachtig dat we dit gezamenlijk kunnen gaan uitvoeren.”

In totaal hebben de partijen 30 van de 55 zetels in Provinciale Staten. De nieuwe gedeputeerden worden naar verwachting tijdens de Provinciale Statenvergadering van 17 juli geïnstalleerd.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.