25.4 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeRegionaalVraag uw toeslag voor 2022 uiterlijk 1 september 2023 aan

Vraag uw toeslag voor 2022 uiterlijk 1 september 2023 aan

Ruim 1 op de 10 huishoudens met recht op zorgtoeslag of huurtoeslag vraagt deze niet aan. Daarom roept Dienst Toeslagen iedereen die in 2022 geen zorgtoeslag of huurtoeslag kreeg op om te checken of zij er nog recht op hebben. En de toeslag uiterlijk 1 september 2023 aan te vragen.

Huurtoeslag en zorgtoeslag is geld dat u kunt krijgen van de overheid om een deel van uw huur en zorgkosten te betalen. Of u dit krijgt en hoeveel, hangt onder andere af van uw inkomen. Vaak denken mensen dat ze geen recht hebben op toeslagen, terwijl dit wel zo is.

Maak een proefberekening

Wilt u weten of u een toeslag kunt krijgen? Maak eens een proefberekening over 2022. Dat is makkelijk te controleren want u weet nu precies hoe uw situatie er in 2022 uitzag. Bijvoorbeeld hoeveel u verdiende en hoeveel huur u hebt betaald. Blijkt dat u nog recht hebt op toeslag? Dan kunt u deze meteen aanvragen met Mijn toeslagen. Doe dit uiterlijk 1 september, anders kan dat niet meer voor 2022.

Geef veranderingen altijd door

Goed om te weten: als u huurtoeslag of zorgtoeslag over vorig jaar aanvraagt, krijgt u automatisch ook toeslag in 2023. Controleer daarom ook uw gegevens voor 2023. Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld doordat u nu meer verdient? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen

Hulp nodig?

Lukt het aanvragen niet? Of hebt u vragen? Soms kan het fijn zijn als iemand met u meekijkt. Zoals van een familielid, vriend of een van onze medewerkers van de Belastingtelefoon. Kijk voor meer informatie bij Kan ik hulp krijgen bij het regelen van mijn toeslag? Daar vindt u onder andere welke persoonlijke hulp er bij u in de buurt is. Let er wel op dat u het wachtwoord van uw DigiD nooit aan iemand anders geeft.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Let op: of u huur-, kinderopvang-, zorgtoeslag en/of kindgebonden budget krijgt en hoeveel, hangt onder andere af van uw GEZINSinkomen en evt.studie-of werksituatie.
    De Belastingdienst: leuker kunnen ze het niet maken, wel ingewikkelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
25.4 ° C
26.7 °
23.9 °
63 %
0.9kmh
26 %
do
25 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.