18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeRegionaalToeslagenaffaire: 1.819 uithuisgeplaatste kinderen van 1.168 gedupeerde ouders geïdentificeerd, krijgen hulpaanbod

Toeslagenaffaire: 1.819 uithuisgeplaatste kinderen van 1.168 gedupeerde ouders geïdentificeerd, krijgen hulpaanbod

Regionaal – Minister Franc Weerwind heeft vandaag aangekondigd dat gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire die te maken kregen met een gedwongen uithuisplaatsing, een gericht hulpaanbod ontvangen. Dit aanbod omvat niet alleen informatie, maar ook concrete ondersteuning zoals hulp van het Ondersteuningsteam en gratis rechtsbijstand.

Met deze maatregelen wil het kabinet een grotere groep gedupeerde ouders helpen bij het verbeteren van hun gezinssituatie. Minister Weerwind benadrukt het belang van deze stap en het nemen van verantwoordelijkheid voor het onrecht dat is aangedaan aan de gedupeerden van de toeslagenaffaire.

Uithuisplaatsing

Door het vergelijken van gegevens vanaf 2005 is het nu mogelijk om de ouders die met een gedwongen uithuisplaatsing te maken hebben gehad, gericht te bereiken. Dit heeft geleid tot de identificatie van 1.819 kinderen van 1.168 gedupeerde ouders die uithuis zijn geplaatst als gevolg van de toeslagenaffaire. Er zal verder onderzoek worden uitgevoerd om te bepalen of er nog meer gedupeerde ouders zijn die met een vergelijkbare situatie te maken hebben gehad. Dit zal deels afhangen van hoe verschillende rechtbanken hun uitspraken hebben bijgehouden.

Brief met aanbod

Ouders van kinderen die nu naar voren zijn gekomen, zullen zo snel mogelijk een brief ontvangen met het aanbod voor hulp en ondersteuning. Het Ondersteuningsteam, opgericht in april 2022, staat klaar om gedupeerde ouders en kinderen te helpen bij contactherstel, huisvesting en financiële problemen. Sinds de oprichting hebben al 500 ouders zich bij dit team gemeld, wat de dringende behoefte aan deze vorm van hulp onderstreept.

Rechtvaardigheid

Deze aankondiging markeert een belangrijke stap in het streven naar rechtvaardigheid voor de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire en biedt hoop voor een betere toekomst voor deze gezinnen. Minister Weerwind benadrukt zijn voortdurende inzet om het leed van deze ouders en kinderen te verzachten en herstel mogelijk te maken.

Lees de brief aan de tweede kamer hier.

Update: de brief is weggehaald. Kopie hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.