6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalVolkslied Noord-Holland wordt vernieuwd, maar kent u het huidige lied?

Volkslied Noord-Holland wordt vernieuwd, maar kent u het huidige lied?

Regionaal – Een meerderheid van de Provinciale Staten van Noord-Holland heeft ingestemd met een voorstel van het CDA om het huidige volkslied te vernieuwen. Hoewel het huidige volkslied pas sinds 2000 bestaat, is het gebaseerd op een tekst uit 1950, wat volgens velen niet meer aansluit bij de huidige tijd.

“Het wordt tijd voor een eigentijds en aansprekend volkslied dat Noord-Hollandse bestuurders en volksvertegenwoordigers met trots willen zingen,” aldus het voorstel dat op maandag werd aangenomen. Noord-Holland was de laatste provincie die een volkslied kreeg, en het voorstel komt voort uit de wens om een meer hedendaagse weergave van de provincie te hebben.

Diversiteit weerspiegelen

Initiatiefnemer Dennis Heijnen (CDA) benadrukt de behoefte aan een volkslied dat de diversiteit van Noord-Holland weerspiegelt, maar zonder aanzienlijke kosten. Van de vijftig aanwezige Statenleden stemden er 33 voor het voorstel en 17 tegen. Interessant genoeg was er verdeeldheid onder de partijen, waarbij de BBB het voorstel steunde, waar de PVV ertegen was.

Noord-Hollandse muzikanten

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk onderstreept dat het huidige volkslied moeilijk te zingen is en moeilijk te onthouden. Hij pleit voor een opdracht aan Noord-Hollandse muzikanten om een nieuw, aansprekend volkslied te componeren dat de diversiteit van de provincie en haar inwoners weerspiegelt.

Beluister hieronder het huidige volkslied:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.