4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendMetamorfose Kooimanpark in Purmerend naar verwachting afgerond in april 2024

Metamorfose Kooimanpark in Purmerend naar verwachting afgerond in april 2024

Purmerend – Het Kooimanpark wordt opnieuw ingericht om meer ruimte te bieden aan de inwoners. De werkzaamheden zijn in september 2022 begonnen en zullen naar verwachting in april 2024 afgerond zijn. Het nieuwe park zal een plek zijn voor spelen, sporten, honden uitlaten en gezellig samenzijn.

Een van de belangrijkste veranderingen in het park is de aanleg van een waterbuffer, die het overtollige regenwater kan opvangen en afvoeren. Dit moet voorkomen dat het park onder water komt te staan na hevige buien, zoals in het verleden vaak gebeurde. De waterbuffer krijgt ook een ecologische functie, met speciale beplanting die kan gedijen in wisselende waterstanden.

Nieuwe indeling

Het park krijgt ook een nieuwe indeling, met verschillende zones voor verschillende activiteiten. De grote weide wordt het hart van het park, waar mensen kunnen sporten, picknicken of evenementen organiseren. Er komen calisthenics toestellen, een speeltoestel voor kleine kinderen en schaakborden. Aan de kant van de school komt een natuurlijke speelplaats, waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en ontdekken. Het voetpad langs de Hoornselaan wordt omgetoverd tot een sportstraat. Dit was een grote wens van de scholen in de buurt, die zo meer ruimte krijgen voor sport en beweging.

Honden

Hondenliefhebbers hoeven niet te vrezen dat ze hun viervoeters niet meer kunnen uitlaten in het park. In het westelijke deel van het park komt een omheind honden uitrenveld, waar de honden vrij kunnen rennen en spelen. In de rest van het park zijn honden nog steeds welkom, mits ze aangelijnd zijn en hun baasjes de uitwerpselen opruimen. Alleen in de sport- en speelplekken geldt een verbod voor honden, om de hygiëne en veiligheid te waarborgen.

Eerste boom

Om het begin van de beplantingsfase te vieren, plantte wethouder Pascal Verkroost vanochtend de eerste nieuwe boom in het park. Hij sprak zijn enthousiasme uit over het project en bedankte de betrokken partijen voor hun inzet. Hij nodigde ook inwoners uit om mee te denken over de invulling van het park, bijvoorbeeld door ideeën aan te dragen voor activiteiten of evenementen. Hij benadrukte dat het park van en voor iedereen is, en dat hij hoopt dat het een plek wordt waar mensen graag komen en zich thuis voelen.

Kopfoto aangeleverd: Els Broers – Zichtbaar in bedrijf

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.