5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeVolendamPastoor mishandeld met bijbel in Volendamse kerk

Pastoor mishandeld met bijbel in Volendamse kerk

Volendam – Een verwarde man heeft vanmiddag de pastoor van de Sint-Vincentiuskerk in Volendam aangevallen met een bijbel. De man verstoorde een begrafenis in de kerk en schreeuwde onzin uit. Hij is door de politie aangehouden.

De pastoor was bezig met een preek toen de man naar voren liep en de bijbel uit zijn handen griste. Hij sloeg de pastoor ermee in het gezicht en riep: “Dit is mijn lichaam”. Vervolgens haalde hij een kroket uit zijn zak, brak die doormidden en gooide de stukken in het rond.

Geschokt

De aanwezigen in de kerk reageerden geschokt en probeerden de man te overmeesteren. Op een video die op sociale media circuleert, is te zien hoe hij door meerdere mensen tegen de grond wordt gedrukt. De politie was snel ter plaatse en nam de man mee naar het bureau.

De pastoor heeft een lichte verwonding aan zijn gezicht opgelopen, maar kon de dienst voortzetten. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt de motieven van de dader, die volgens getuigen een 33-jarige man uit Volendam is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.