9.1 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendTijdelijke woningen aan de Waterlandlaan bijna klaar, in april opgeleverd

Tijdelijke woningen aan de Waterlandlaan bijna klaar, in april opgeleverd

Purmerend – De tijdelijke woningen staan er al en zijn, op wat kleine dingen na, klaar om opgeleverd te worden. Een aannemer is nu bezig met de inrichting van het binnenplein en de parkeerplaatsen.

In april kunnen de eerste inwoners hun intrek nemen in de woningen. Een exacte datum is nog niet bekend. Dit hangt nog van een paar factoren af zoals het weer. Ook moet de stroom nog inpandig worden geactiveerd. Kabels lopen nu van de woningen nog naar buiten.

Verdeling

Er komen 42 nieuwe woningen bij aan de Waterlandlaan 252 (locatie voormalig politiebureau). In de helft van de woningen komen statushouders te wonen, de andere 21 woningen zijn gereserveerd voor Purmerenders die alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen.

Loting al gesloten

U kunt zich op dit moment niet meer aanmelden om mee te loten voor een tijdelijke woning. Deze loting heeft in 2023 opengestaan en was volgens de gemeente een ‘succes’ met meer dan 200 aanmeldingen. “Dit cijfer laat zien dat deze woningen echt heel hard nodig zijn in onze gemeente. Er is een enorme vraag naar woningen voor alleenstaande ouders. Veel van hen geven aan op zoek te zijn naar een plek voor zichzelf, omdat zij op dit moment bijvoorbeeld bij familie of vrienden in moeten wonen of vastzitten in een onveilig thuissituatie. Het blijft een tussenvoorziening, maar we hopen hiermee dat het mensen rust brengt en dat ze vanuit de woningen op zoek kunnen naar een definitieve oplossing.”, vertelde wethouder wonen Nathalie Saaf eerder.

Foto’s: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.1 ° C
9.5 °
8.3 °
82 %
3.1kmh
90 %
do
11 °
vr
15 °
za
21 °
zo
18 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.