17.9 C
Purmerend
zondag 7 april 2024
HomePurmerendReuring Festival Purmerend: Toekomst onzeker door financiële problemen “dit jaar geen grote...

Reuring Festival Purmerend: Toekomst onzeker door financiële problemen “dit jaar geen grote opening en van vier naar drie dagen”

Purmerend – Het Reuring Festival in Purmerend kampt met financiële problemen. De organisatie heeft te maken met gestegen kosten en tegenvallende inkomsten, waardoor er een tekort van € 50.000,- dreigt voor de editie van 2024.

De problemen zijn niet uniek voor Reuring. Landelijk gezien zijn er steeds meer festivals die in financiële nood komen. Dit komt onder andere door de stijgende kosten van artiesten, beveiliging en duurzaamheid. Ook de weersomstandigheden kunnen een grote rol spelen. In 2023 was het tijdens Reuring erg warm, waardoor er op zondag minder bezoekers waren dan gebruikelijk.

Geen grote opening

Om de kosten te drukken heeft de organisatie van Reuring al een aantal maatregelen genomen. Zo is er dit jaar geen grote opening in de binnenstad op de donderdagavond en is het festival daarmee teruggebracht van vier naar drie dagen. De opening vindt nu plaats op vrijdagavond in het Leeghwaterpark. Ook is er bezuinigd op de programmering. Dit jaar is het Reuring Festival 2024 van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni.

Extra subsidie

De gemeente Purmerend heeft besloten om het festival een extra subsidie van € 50.000,- te geven. Dit is een voorwaardelijke subsidie, wat betekent dat het geld alleen wordt uitgekeerd als het festival daadwerkelijk een tekort heeft.

Na afloop van het festival in 2024 wordt er gekeken of de extra subsidie nodig was. Als er meer bezoekers komen dan verwacht, dan kan het zijn dat de subsidie lager wordt vastgesteld.

In gesprek

De toekomst van Reuring Festival is onzeker. De organisatie is in gesprek met de gemeente over de toekomstige vorm van het festival. Er wordt onder andere gedacht aan het invoeren van een toegangsprijs. Ook wordt er gezocht naar meer sponsoren.

Het Reuring Festival is een laagdrempelig gratis festival dat veel bezoekers uit Purmerend en de regio trekt. Het behouden van het festival is waardevol voor de gemeente Purmerend, maar er is wel een oplossing nodig voor de financiële problemen.

Kopfoto: Archief Regio Purmerend – Rob Klaucke.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

  1. Reuring Festival? Dat is 1 bonk geluidsoverlast in de Wheermolen.
    Hoe eerder dit zo genaamde Festival in elkaar stort hoe beter het is voor de nachtrust van de bewoners in de Wheermolen.

    De hoogbouwflats zijn als een echoput voor de geluidsoverlast.

  2. Vandaag meldt het NHD:
    Reuring Festival in Purmerend mogelijk een dag korter en geen grote opening vanwege financieel tekort: ’Entree vragen is een scenario’

  3. Lijkt mij een mooie manier om zo’n prachtig evenement voor Purmerend te behouden! Gewoon € 2,00 toegang rekenen, kan mij haast niet voorstellen dat daar een hoop mensen problemen van maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,867FansLike
2,543VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
17.9 ° C
21.2 °
13.9 °
58 %
2.2kmh
15 %
zo
16 °
ma
16 °
di
13 °
wo
12 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.