11.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendNieuwe portefeuilleverdeling college Purmerend na komst wethouder Boer

Nieuwe portefeuilleverdeling college Purmerend na komst wethouder Boer

Purmerend- De nieuwe wethouder Chris Boer nam afgelopen dinsdag zitting in de eerste vergadering van burgemeester en wethouder. Hij neemt namens Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster zitting in het college en neemt grotendeels de portefeuille over van de eerder gestopte Harry Rotgans.

Boer is verantwoordelijk voor de portefeuilles: financiën, Werk en Inkomen, aandeelhouderschap Stadsverwarming en HVC, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), gezondheidszorg, ouderenzorg, welzijn, informatiebeveiliging, privacy en ICT. Daarnaast is hij wijkwethouder van Overwhere.

“Het is een voorrecht om mij vanuit deze nieuwe rol in te zetten voor de gemeente waar ik zelf ben opgegroeid en mij thuis voel,” aldus Boer. “De eerste klus gaat al heel snel beginnen, namelijk de voorjaarsnota. Ik zie uit naar de samenwerking met de andere collegeleden en de gemeenteraad. Ook kijk ik uit naar de samenwerking binnen de gemeentelijke organisatie en de diverse organisaties, stichtingen en betrokken inwoners die de gemeente Purmerend mooier en sterker maken.”

Wisseling portefeuilles

Met de komst van Boer zijn er binnen het college een aantal wisselingen doorgevoerd. Wethouder Saaf heeft Communicatie en Personeel en Organisatie in haar portefeuille gekregen. De portefeuille Vluchtelingen en Migratie is naar wethouder Hegger overgegaan. Het wijkwethouderschap Gors is naar wethouder Lageveen gegaan en het wijkwethouderschap Centrum naar wethouder Verkroost.

Jongste wethouder ooit in Purmerend

Chris Boer is 25 jaar en geboren en getogen Purmerender. Hij is hiermee de jongste wethouder bij installatie ooit aangesteld in Purmerend. Hij was raadslid voor Leefbaar Purmerend en is door de AOV Purmerend-Beemster voorgedragen als wethouder. Chris Boer is sinds 2017 politiek actief binnen de gemeente

Kopfoto: aangeleverd – Anouk fotografie

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
9.8kmh
97 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.