21.9 C
Purmerend
dinsdag 14 mei 2024
HomePurmerendEerste bewoners tijdelijke woningen Waterlandlaan nemen per 10 april hun intrek

Eerste bewoners tijdelijke woningen Waterlandlaan nemen per 10 april hun intrek

Purmerend – Eind 2021 is het project gestart om de locatie Waterlandlaan 252 op de locatie van het ouder politiebureau te ontwikkelen voor tijdelijke gezinswoningen voor statushouders (kleine gezinnen) en spoedzoekers (alleenstaande ouders met maximaal twee kinderen).

Destijds is er een raadsbesluit genomen voor deze specifieke doelgroepen. Dit is besproken met de buurt en hier zijn ook de type woningen op aangekocht, tijdelijke gezinswoningen. Op deze manier probeert de gemeente Purmerend te voldoen aan de grote vraag naar (tijdelijke) woonruimte in Purmerend. Per 10 april zijn de woningen gereed om te bewonen.

Foto: Regio Purmerend – De woonkamer met keuken.

Stapsgewijs inhuizen

Vanaf deze week worden de woningen stapsgewijs opgeleverd. De buitenruimte is nog niet volledig af, daar wordt hard aan gewerkt. Een vastgoedbeheer bedrijf verzorgt namens de gemeente het beheer en de verhuur van de woningen. “Zij zorgen ervoor dat de woningen worden bewoond en helpen bij het naleven van de huisregels. Zij houden goed contact met de buurt en zorgen er samen met de nieuwe bewoners voor dat de leefomgeving prettig blijft”, aldus de gemeente.

Ondersteuning

Signalen en vragen die leven worden besproken zodat de gemeente een goed beeld heeft van het verloop van de inhuizing. Het AOP (Algemene Opvang Purmerend) en Vluchtelingenwerk zijn ook betrokken bij dit project, zij ondersteunen de bewoners bij praktische zaken.

Communicatie

De buurtbewoners ontvangen vandaag een bewonersbrief met verwijzing naar de contactpersonen van de gemeente. Als de eerste bewoners een beetje “gesetteld” zijn, zal wethouder Saaf op de locatie langs gaan om te horen hoe het gaat en hoe alles wordt ervaren in de buurt.

Wethouder Saaf: “Tot die tijd is het voor hen belangrijk dat ze in alle rust kunnen verhuizen en wennen aan de nieuwe situatie.”

Foto: Regio Purmerend

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
21.9 ° C
23.4 °
20 °
70 %
4.9kmh
6 %
di
25 °
wo
21 °
do
18 °
vr
17 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.