22.3 C
Purmerend
maandag 13 mei 2024
HomeOpmerkelijkZonsverduistering in Amerika, kijk live mee “omstreeks 17:45 uur begint het”

Zonsverduistering in Amerika, kijk live mee “omstreeks 17:45 uur begint het”

Inwoners van Mexico, de Verenigde Staten en Canada kunnen maandag getuige zijn van een spectaculaire totale zonsverduistering. Rond 20:07 uur Nederlandse tijd bereikt de eclips het vasteland. De maan zal zich tussen de zon en de aarde plaatsen, waardoor het zonlicht wordt geblokkeerd en de lucht gedurende enkele minuten donkerder wordt. In Nederland is de eclips helaas niet te zien.

De verduistering begint omstreeks 17:45 uur Nederlandse tijd, maar in dit stadium is er nog weinig te merken. De schaduw van de maan valt dan op de Grote Oceaan. Rond 20:07 uur Nederlandse tijd bereikt de verduistering het vasteland en verdwijnt het zonlicht boven de westkust van Mexico.

Over Verenigde Staten

De schaduw trekt vervolgens over de Verenigde Staten, waar steden als Dallas, Indianapolis en Montreal in duisternis gehuld zullen worden. Ook in Canada is de totale zonsverduistering te zien.

Bekijk hieronder de live stream:

De totale zonsverduistering eindigt rond 21:55 uur Nederlandse tijd boven de Atlantische Oceaan. Later dit jaar, op 2 oktober, vindt er nog een zonsverduistering plaats, maar die is alleen zichtbaar in het zuiden van Chili en Argentinië.

Nederland

De laatste keer dat een totale zonsverduistering in Nederland te zien was gaat een paar eeuwen terug, namelijk in mei 1715. De volgende keer dat dit fenomeen in ons land te bewonderen is over 111 jaar, namelijk in oktober 2135.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
24.4 °
19 °
65 %
2.2kmh
39 %
ma
22 °
di
24 °
wo
20 °
do
19 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.