Gemeente

Bewonersbrief werkzaamheden Neckerstraat

Onderstaande bewonersbrief is verzondern naar bewoners en ondernemers Neckerstraat 1-19, Kanaaldijk 7-46, H. de Grootstraat, Troelstraplein, Thorbeckekade, Abr. Kuyperstraat, Schaepmanstraat:

onderwerp: werkzaamheden Neckerstraat

Beste bewoner of ondernemer,

Met deze brief willen wij u informeren over werkzaamheden aan de Neckerstraat.

Wat gaat er gebeuren, en waarom

De rijweg van de Neckerstraat wordt veiliger ingericht. Ook worden vanuit de Neckerstraat aansluitingen gemaakt naar de nieuwbouwlocatie Kop West. Onder de rijweg wordt nieuwe riolering aangebracht. Voor de toekomstige woningen van Kop West worden kabels en leidingen aangelegd. Twee bomen moeten worden gekapt omdat het wegprofiel verandert, of omdat ze de werkzaamheden niet zouden overleven.

Afwikkeling fietsverkeer

De Neckerstraat is een doorgaande route voor fietsers. Deze functie willen we versterken door de fietspaden opnieuw, en in asfalt, aan te leggen. Hiervoor zijn 3 voorstellen gemaakt, die u als bijlage bij deze brief vindt. Wij willen graag weten welke variant uw voorkeur heeft, zodat we dat in de besluitvorming kunnen meenemen. Onder het kopje ‘Communicatie’ in deze brief, ziet u hoe u dit bij ons kunt aangeven.

Hoe en wanneer

Firma Heijmans voert de werkzaamheden aan de weg uit in de maanden april en mei. In maart worden voorbereidende werkzaamheden gedaan door nutsbedrijven. Het aanleggen van het fietspad gebeurt later, hierover informeren wij u apart. Na de werkzaamheden aan de Neckerstraat pakt de aannemer in juni de Neckerdijk aan.

Communicatie

Over dit project wordt u op verschillende manieren geïnformeerd:

Inloopavond

Wij nodigen u van harte uit voor een inloopavond op dinsdag 16 februari, in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis aan de Purmersteenweg 42. U kunt tussen 18.30 en 20.30 uur binnenlopen, het ontwerp van de weg bekijken en vragen stellen aan de vakspecialisten van de gemeente. Om half acht wordt een korte centrale presentatie gegeven van de 3 fietsvarianten.

Projectpagina

Voor dit project is een projectpagina aangemaakt op de website van de gemeente:
www.purmerend.nl/neckerstraatendijk Hier vindt u alle relevante en actuele informatie over het project Neckerstraat en Neckerdijk.

E-mail

Voor dit project is een speciaal e-mailadres aangemaakt: [email protected] Vragen en opmerkingen kunt u naar dit adres sturen, ze worden door de juiste behandelaar opgepakt.

Enquête

Op de projectpagina vindt u ook de link naar de enquête over de fietspaden. Hier kunt u tot 1 maart aangeven welke van de 3 voorstellen uw voorkeur heeft.

Geen internet?

Maakt u geen gebruik van internet? U kunt uw reactie ook per brief naar ons sturen. Het adres is:

Gemeente Purmerend
t.a.v. Stadsbeheer, mevrouw M. de Groot
postbus 15
1440 AA Purmerend.

Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk eind februari.

Omleiding tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is de Neckerstraat voor autoverkeer geheel afgesloten. Doorgaand verkeer vanuit het centrum richting A7/Neck (en vice versa) wordt omgeleid via Jaagweg, Aziëlaan en Laan der Continenten. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Over de noodzakelijke omleiding voor deze werkzaamheden vindt u vanaf maart informatie op de projectpagina, in het Purmerends Nieuwsblad en natuurlijk via de omleidingsborden ter plekke. Parkeren tijdens de werkzaamheden blijft mogelijk aan de Thorbeckekade .

Wij zien uw reacties graag tegemoet en hopen u op de informatieavond te begroeten.

Met vriendelijke groet,

D.J.M. Swart
Projectleider


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.