9.9 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
Home* MarkenParkeerautomaten voor betere doorstroming verkeer op Marken

Parkeerautomaten voor betere doorstroming verkeer op Marken

Op het parkeerterrein van Marken worden op 11 april 2016 drie parkeerautomaten geplaatst. Dat betekent een betere doorstroming van het verkeer en zorgt voor bezoekers van Marken voor betalingsgemak. De wens om tot plaatsing van parkeerautomaten over te gaan is mede afkomstig van de Eilandraad Marken. Na overleg met de Eilandraad heeft de gemeenteraad van Waterland eind 2015 ingestemd met het realiseren van deze voorziening.

Tevreden
Portefeuillehouder Laura Bromet is tevreden met de komst van de parkeerautomaten. “Bewoners van Marken hebben al geruime tijd aangegeven dat de huidige manier van betaald parkeren niet optimaal verloopt. Als er veel bezoekers Marken binnen wilden komen, was er regelmatig sprake van een lange rij wachtenden. Zij moesten immers eerst bij de parkeerwachters betalen en dat zorgde nogal al eens voor hinder en overlast. Door de komst van de automaten kan er nu extra capaciteit voor handhaving worden ingezet. Ik vind het een mooi voorbeeld van burgerparticipatie dat we in samenspraak met de Eilandraad tot deze oplossing zijn gekomen”.

Ook Jaap Boes van de Eilandraad van Marken is content. “De wens om over te gaan tot de plaatsing van moderne betaalautomaten op het grote parkeerterrein speelde inderdaad al lang. Het is soms echt vervelend als het doorgaand verkeer wordt gestremd en sommige automobilisten dit op een gevaarlijke manier proberen te omzeilen. Nu er extra capaciteit voor de BOA’s beschikbaar komt, kan er ook worden gecontroleerd of er fout wordt geparkeerd of wordt doorgereden naar de bebouwde kom van Marken”.

Betaald parkeren
In totaal worden er drie parkeerautomaten geplaatst. Alle automaten zijn geschikt voor betalen met een betaalpas en bij één automaat kan ook met muntgeld worden betaald. Het betaald parkeren vindt plaats op kenteken en bezoekers van Marken kunnen bij de automaat ook in één handeling de dagtoeristenbelasting voldoen. Betaald parkeren op het parkeerterrein geldt dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur. Bewoners en vaste bezoekers van Marken die in het bezit zijn van een geldige inrijdontheffing of parkeervergunning hoeven uiteraard niet te betalen. Buitenlandse bezoekers kunnen bij de parkeerautomaten kiezen uit een menu van vier verschillende talen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.9 ° C
10.7 °
9.4 °
78 %
11.6kmh
100 %
ma
9 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.