13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
Home* ProvinciaalWerkzaamheden kruising provinciale wegen N244/N247

Werkzaamheden kruising provinciale wegen N244/N247

Regionaal – De provincie Noord-Holland realiseert de verdubbeling van de N244 tussen de A7 en de Monnickendammerjaagweg (N247). Daarom moet ook de aansluiting van de N244 op de N247 aangepast worden. Aannemer Dura Vermeer voert deze werkzaamheden uit.

De provincie past de aansluiting van de N244 / N247 aan. Daarbij wordt er ook rekening mee dat de gemeente Edam-Volendam in de toekomst vanaf deze aansluiting een nieuwe weg naar de Dijkgraaf Poschlaan gaat realiseren. Voor deze nieuwe ontsluitingsweg wordt ook een nieuwe fietstunnel onder de N247 aangelegd. Tot slot legt de provincie een regionaal fietspad aan vanaf de Monnickendammerjaagweg (N247) naar de rotonde Magneet in Purmerend aan de zuidzijde van de N244.

Voorbereidende werkzaamheden

Afgelopen tijd zijn er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verleggen van kabels en leidingen en een sloot. Verder is er grond en zand aangebracht om de steunberm te verbreden. Zo komt er meer ruimte om de nieuwe aansluiting van de N244 op de N247 te realiseren.

Tijdelijke rotonde

Om de aansluiting aan te kunnen passen en de fietstunnel te kunnen bouwen, komt er tijdelijk een rotonde in plaats van een T-kruising. De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fases. In de nachten van 7, 8 en 9 maart 2017 worden alvast verhardingen aangebracht voor de rotonde. Van 10 maart 20.00 uur tot en met maandag 13 maart 05.00 uur wordt de T-kruising omgebouwd naar een tijdelijke rotonde en worden de verkeerslichten verwijderd.

Na de weekendwerkzaamheden start de renovatie van het viaduct over de Purmerringvaart-Oost, het verbreden van de N247 en de aanleg van een tijdelijke bypass. Dit duurt tot eind april 2017. Daarna gaat het verkeer over een tijdelijke bypass rijden, zodat de fietstunnel gebouwd kan worden. Eind oktober 2017 wordt de rotonde verwijderd en de nieuwe kruising gebouwd.

Tijdens nacht- en weekendwerkzaamheden blijft doorgaand verkeer op de N244 en N247 mogelijk.

Geluidsoverlast

Half april 2017 start het heien van palen en damwanden voor de fietstunnel. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Dit kan (geluids)overlast veroorzaken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zorgt de provincie ervoor dat iedereen bereikbaar blijft. Veiligheid staat daarbij voorop, voor weggebruikers en wegwerkers. Het doorgaande verkeer en de hulpdiensten kunnen er altijd langs, net als het openbaar vervoer.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.