9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
Home* Cultuurhuis WherelantSportief kennismaken met padel

Sportief kennismaken met padel

Purmerend – KUNSTGENOTEN in beweging organiseert donderdag 2 november een sportieve ochtend bij Tennis & Padel vereniging Elckerlyc in Purmerend. Op het programma staan workshops om kennis te maken met padel, een sport die steeds populairder wordt. Padel is een van mix van tennis en squash, u speelt het met vier mensen tegelijk en is zeer toegankelijk voor iedereen. Komt u een padel-balletje mee slaan? Uiteraard onder deskundige begeleiding van een trainer van Elckerlyc. 

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash waarbij in tweetallen tegen elkaar gespeeld wordt op een baan met vier wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Padel is zeer toegankelijk en makkelijker te spelen dan tennis.

Tennis & Padel vereniging Elckerlyc beschikt sinds dit voorjaar over een padelbaan en laat iedereen graag kennismaken met deze leuke sport. Speciaal voor Kunstgenoten in Beweging stellen zij hun baan beschikbaar. U hoeft helemaal geen ervaring te hebben met welke racketsport dan ook, er is een begeleider bij die u alles uitlegt.

De geschiedenis van padel gaat terug naar 1890. In dat jaar werden Engelse schepen aangepast om passagiers te vermaken met een verwante sport van tennis. In 1924 introduceerde de Amerikaan Frank Beal de sport in New York en gaf het de naam “Paddle Tennis” vanwege de peddels waarmee werd gespeeld. Inmiddels is het de 2e sport van Argentinië en zeer populair in Spanje. In Nederland is het een snelgroeiende sport.

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren

KUNSTGENOTEN in beweging, organiseert elke donderdagochtend een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het programma vindt u op de website www.evean.nl. Heeft u geen vervoer maar wilt u wel graag komen? Neem dan contact met ons op, wij kijken samen naar een oplossing. KUNSTGENOTEN in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Evean en Spurd.

Aanmelden en meer informatie

Deze activiteit vindt plaats op donderdag 2 november  2017 van 10.00 tot 12.00 uur bij Elckerlyc aan de Van IJsendijkstraat 64 in Purmerend. U bent vanaf 09:30 uur welkom in het clubhuis waar de koffie/thee voor u klaarstaat. Gelieve gemakkelijk zittende kleding aan te trekken en sportschoenen. De kosten zijn € 5,- welke u ter plekke contant afrekent. U dient zich aan te melden via mail [email protected] of telefonisch via nummer 088-3833397.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.