9.2 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* Gemeenteraadsverkiezingen 2018Stadspartij zet verkenner in voor formatie

Stadspartij zet verkenner in voor formatie

Purmerend – Vanmiddag was er in de raadszaal het gekozen lijsttrekkersdebat. Bedoeling van dit debat is om te kijken hoe en door wie er geformeerd dient te worden. Traditiegetrouw is dat de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. In dit geval de Stadspartij. Lijsttrekker Mario Hegger gaf aan om als verkenner partijgenoot Roald Helm in te zetten. De partijen geven in dit debat advies aan de grootste partij om hoe te handelen en met welke breekpunten de verkenner rekening dient te houden.

Het CDA gaf direct aan de hoogbouw op de PostNL locatie als breekpunt te hebben. De VVD zei dat ze niet per se in het pluche hoeven plaats te nemen. Diverse andere partijen gaven aan liever een onafhankelijke verkenner te hebben die niet partijgebonden is. Volgens Mario Hegger gaat Roald kijken naar alle mogelijke combinaties dus ook de combinaties zonder de Stadspartij. Dat er een bestuurlijke verschuiving door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen heeft plaatsgevonden was voor Harry Rotgans van de ouderenpartij AOV Purmerend wel duidelijk.

Arie-Wim Boer van Leefbaar gaf aan dat het CDA en GroenLinks maar het voortouw in de formatie moesten nemen omdat die de uiteindelijke winnaars waren in absolute percentages. Opvallend was dat de lijstrekker van de PVV Shirley Soenjoto niet plaatsnam maar zich liet vervangen door Rob van Dongen die na goed fractieoverleg als fractievoorzitter is gekozen. De 19 jarige Chris Boer wordt de nieuwe fractievoorzitter van Leefbaar.

Aanstaande maandag zal er een begin met de verkenning worden gemaakt.

Foto’s: Haico Kats.

—–einde selectie——Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. OK excuses, dat was me niet duidelijk, het viel me gewoon op. Is iets waar ik me gruwelijk aan erger, ook in mijn eigen omgeving zie ik veel mensen voortdurend op hun mobiel kijken (en antwoorden!) tijdens vergaderingen. Ik zelf heb afspraken daarover gemaakt gemaakt.

  2. Waarom kijken Hegger, Dompeling en Rotgans, toevallig de hele oude coalitie, op hun mobiel? Het is toch een debat? Of zijn deze foto’s selectief geplaatst … ?!

    Deze foto’s zijn gemaakt voor het debat. – Redactie RegioPurmerend ^RK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.2 ° C
11.2 °
7.8 °
78 %
4.5kmh
100 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.