4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* GeschiedenisZaterdag onthulling plaquette Jan Stuyt aan Purmerends Museum

Zaterdag onthulling plaquette Jan Stuyt aan Purmerends Museum

Purmerend – Op zaterdag 7 juli om 12.30 uur voor het Purmerends Museum op de Kaasmarkt zullen wethouder Mario Hegger en historicus en Stuytkenner Ber de Lange  de plaquette van Jan Stuyt,  ontworpen door beeldhouwer Jeroen Spijker, gezamenlijk onthullen. De plaquette is onderdeel van een toekomstig drieluik over architecten in Purmerend. Verleden jaar werd al de plaquette van J.J.P. Oud onthuld.

Vervolgens start om 13.00 uur voor de 4e keer de speciale Stuytwandeling in het Museum op de Kaasmarkt met een bezoek aan de mini-expositie,  met foto’s van zijn bouwwerken buiten Purmerend en vervolgens een wandeling door de historische binnenstad met aandacht o.a. voor het oude Stadhuis, Liduinaziekenhuis, en nog 4 schitterende stadsvilla´s. Verder worden ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Ko Oud belicht. Na afloop wordt  een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten €. 3,50 pp. kinderen gratis!

Purmerender Dick Blokker heeft zich hard gemaakt voor de plaquettes van drie beroemde Purmerendse architecten. Het gaat om J.J.P. Oud, Jan Stuyt en Mart Stam. Blokker – lid van de groep stadspromotie – wil zo het DNA van Purmerend versterken. De kosten zijn 10.000 euro per stuk en zijn mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Nieuw verschenen; boekje over Jan Stuyt!

In samenwerking met de gemeente, hebben Jack Otsen en Ber de Lange een  boekje samengesteld over het leven en de aansprekende bouwwerken van de 150 jaar geleden geboren Purmerender. Alle deelnemers ontvangen gratis dit boekje.

In 2019 zal de laatste plaquette worden onthuld, deze zal de beeltenis van Purmerender en architect Mart Stam bevatten. 

Meer informatie over Jan Stuyt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Stuyt

Relevant artikel:

Onthulling plaquette J.J.P. Oud aan Purmerends MuseumSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.