* GeschiedenisPurmerend

Zaterdag onthulling plaquette Jan Stuyt aan Purmerends Museum

Purmerend – Op zaterdag 7 juli om 12.30 uur voor het Purmerends Museum op de Kaasmarkt zullen wethouder Mario Hegger en historicus en Stuytkenner Ber de Lange  de plaquette van Jan Stuyt,  ontworpen door beeldhouwer Jeroen Spijker, gezamenlijk onthullen. De plaquette is onderdeel van een toekomstig drieluik over architecten in Purmerend. Verleden jaar werd al de plaquette van J.J.P. Oud onthuld.

Vervolgens start om 13.00 uur voor de 4e keer de speciale Stuytwandeling in het Museum op de Kaasmarkt met een bezoek aan de mini-expositie,  met foto’s van zijn bouwwerken buiten Purmerend en vervolgens een wandeling door de historische binnenstad met aandacht o.a. voor het oude Stadhuis, Liduinaziekenhuis, en nog 4 schitterende stadsvilla´s. Verder worden ook de in Purmerend geboren architecten Mart Stam en Ko Oud belicht. Na afloop wordt  een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten €. 3,50 pp. kinderen gratis!

Purmerender Dick Blokker heeft zich hard gemaakt voor de plaquettes van drie beroemde Purmerendse architecten. Het gaat om J.J.P. Oud, Jan Stuyt en Mart Stam. Blokker – lid van de groep stadspromotie – wil zo het DNA van Purmerend versterken. De kosten zijn 10.000 euro per stuk en zijn mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Nieuw verschenen; boekje over Jan Stuyt!

In samenwerking met de gemeente, hebben Jack Otsen en Ber de Lange een  boekje samengesteld over het leven en de aansprekende bouwwerken van de 150 jaar geleden geboren Purmerender. Alle deelnemers ontvangen gratis dit boekje.

In 2019 zal de laatste plaquette worden onthuld, deze zal de beeltenis van Purmerender en architect Mart Stam bevatten. 

Meer informatie over Jan Stuyt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Stuyt

Relevant artikel:

Onthulling plaquette J.J.P. Oud aan Purmerends Museum

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.