10.8 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Nazomer FeestweekNazomerfeestweek: programma zondag 9 september

Nazomerfeestweek: programma zondag 9 september

Purmerend – De Nazomerfeestweek is weer van start gegaan. Van vrijdag 7 september tot en met zondag 16 september is er van alles te doen in Purmerend. Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de vele activiteiten en geven we verslag in woord en beeld. Hieronder vindt u het programma van zondag 9 september. Het complete programmaoverzicht vindt u hier.

Zondag 9 september – Marktstadrun, jeugd skatetoernooi, duikdemonstratie, 
Zondag is sportief met o.a. het Jeugd skate toernooi van de Stichting Skating West, de Marktstadrun en dressuur- en springwedstrijden bij LRPC De Beyaert. Maar ook Duikvereniging Trilobiet geeft een demonstratie, onder de titel “Duik Purmerend Schoon” springen zij in de Where om deze schoon te maken van afval.

Jeugd Skate Toernooi in de nazomerfeestweek PurmerendAl meer dan 10 jaar verzorgt de Stichting Skating West op een zondag in de nazomerfeestweek een skeelerwedstrijd voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar op de fraaie skeelerbaan in Purmerend.

Deze skeelerwedstrijd maakt deel uit van een toernooi bestaande uit 6 wedstrijden, waarbij overall klassementen wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten van de 300m tijdritten. Uiteraard worden de jongens en meisjes hiervoor apart ingedeeld en tevens bij hun eigen leeftijdsgroep.

Nadat de deelnemers de tijdritten hebben verreden, starten zij 2 maal per wedstrijddag in groepjes van 4 tot 6 rijders over een afstand van 200 tot 1200m. Aan de hand van de aankomstresultaten van deze serie vindt de prijsuitreiking van de dagprijzen plaats. Hierbij kunnen de kinderen een prijsje uitkiezen van de prijsjestafel. Ook rijders zonder top 3 klassering krijgen alsnog een prijsje.
Indien dit programma vlot is verlopen is er nog tijd voor een teamsprint-wedstrijd.

Hierbij starten de deelnemers in groepjes van 3 voor een wedstrijd over 3 ronden van 200m. Na iedere ronde valt er 1 rijder af, zodat er bij de laatste ronde nog 1 rijder over is. Zijn/haar finishtijd wordt gemeten en is de eindtijd van het team. Ook hier wordt een dagklassement van opgemaakt.

Bij de wedstrijd in Purmerend op 10 september 2017 stonden 64 rijders aan de start en onder fraaie weersomstandigheden werden er snelle tijden neergezet. Hierbij wisten 3 rijders het baanrecord van de Purmerendse skeelerpiste te verbreken. Aansluitend werden spannende series gereden.

MARKSTADRUN 2018 – Koemarkt. Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend- Start programma 12.45 uur – INSCHRIJVEN via https://www.marktstadrun.nl/inschrijven.html

Zondag 9 september starten ca. 2.500 hardlopers hun race tijdens de 8e MarktstadRun, met finish op de bruisende Koemarkt in Purmerend. De hoofdsponsor van dit evenement is de ABN AMRO.

Ook dit jaar gaat het parcours van de 4 EM (6,4 km) gesponsord door Nobel Vermogensbeheer en de 8 EM (12,8 km) gesponsord door ABN AMRO weer door diverse wijken in Purmerend. Wegens succes in 2013 hebben voor de 8 EM weer gekozen voor een prachtige en verrassende route door de wijken en het ‘groen’ van Purmerend. De businessrun 4EM en 8EM wordt gesponsord door het Gezinsblad (Gezinsblad Businessrun).

Ook dit jaar weer een halve marathon die dit jaar mogelijk wordt gemaakt door sponsoring van Runnersworld Purmerend. En natuurlijk ontbreekt ook de 1 EM ( 1,6 km) Kidsrun, gesponsord door Bracks en Multi IJs niet; vele enthousiaste (groot)ouders langs het parcours met een heleboel leuke sportieve jongens en meiden.

Er wordt onderweg en na afloop gezorgd voor een drankje en hapje. Door de elektronische tijdregistratie en uitslagverwerking via het B-tag systeem zorgen wij voor een eenvoudige, maar betrouwbare en correcte uitslag.

Bij Concordia bestaat de mogelijkheid voor het omkleden. Er is GEEN GELEGENHEID om te douchen.

De deelnamekosten via voor-inschrijving) aan de Marktstadrun bedragen voor:
1 EM             €    5,00 (incl. medaille, chip, BRACKS veterclip en gratis Multi-ijsje)
2 EM             €    5,00 (incl. medaille & chip)
4,5 EM          €   13,00 (incl. medaille & chip)
8 EM             €   15,00 (incl. medaille & chip)
21 KM           €   18,00 (incl. medaille & chip)

Alle deelnamegelden worden na aftrek van de kosten overgemaakt aan ons goede doel: Special Forces.

12:00 uur: Warming-up Kidsrun
12:30 uur: Start 1EM Kidsrun
12:45 uur: Start 2EM Scholierenrun
13:00 uur: Warming up deelnemers MarktstadRun (alle overige afstanden)
13:30 uur: Start deelnemers Runnersworld halve marathon
13:45 uur: Start (wedstrijd) deelnemers ABN AMRO Bank 8 EM
14:00 uur: Start deelnemers Nobel Vermogensbeheer 4 EM
16:00 uur: Prijsuitreiking winnaars 4EM, 8 EM & halve marathon

OPEN DAG en DEMONSTRATIE’S GYMNET  – Zaal op het Zwanebloem – van 10:00 tot 16:00 uur

OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND – Trimpad 11 Purmerend –  van 11:00 tot 17:00 uur

Na de open dag van zaterdag knoppt de modelbouwvereniging er nog een dag bij. Vandaag van 11:00 tot 17:00

Op beide dagen zullen de treinbanen in werking zijn en zullen er ook activiteiten worden georganiseerd door onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het nodige te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl

Duik Purmerend Schoon – Hoornsebrug vanaf 12:00 uur

Na vele jaren gaat de inmiddels 52 jarige duikvereniging Trilobiet onder leiding van evenementencommissaris Anneke Mulder, de Where schoonmaken van alles wat er niet in het water thuis hoort. Zoals ook in voorgaande jaren zal dat gaan gebeuren bij de Hoornse brug op 9 september om 12.00 uur. Deze locatie is bewust gekozen omdat de brug een week later totaal wordt gerenoveerd in een periode van 3 maanden en vanwege de ligging, omdat daar de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen.      Duikvereniging Trilobiet kan zich zeker vinden in het beleid van de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend Marktstad, dat er veel duurzamer en milieu bewuster moet worden omgegaan met alles in en om Purmerend. Natuurlijk heeft duikvereniging “Trilobiet” het water als  prioriteit. In het verleden is al aangetoond dat er heel veel zaken op de bodem van de Where liggen, die daar niet thuis horen.  Zo zijn er vele fietsen, brommers maar ook verkeersborden gevonden die daar gedumpt zijn voor of na een avondje stappen. Ook is er eens door Trilobiet een pistool en twee lege kluizen aangetroffen die zeker niet op de bodem van de Where thuishoren.                                                                Daarnaast is er een hoeveelheid plastic variërend van tassen tot lege flesjes die daar in het water vallen of waaien, ook achtergelaten vistuig is een boosdoener voor het milieu.  In het verleden is er wel eens een touw met anker gevonden dat vermoedelijk door een passerend plezierjacht is verloren. Er gaat ook wel eens per ongeluk iets in het water. Gelukkig is de kade nu bewoond en vermoeden wij dat er minder gedumpt wordt maar alles wat we vinden gaat eruit en verdwijnt naar de gemeentestort. Uiteraard zal op de veiligheid van de duikers gelet worden door de nodige stand-by duikers en de nodige voorzieningen die noodzakelijk zijn voor deze actie. Trilobiet, die al jaren zijn duikers opleidt volgens de IADS normen, ziet deze actie dan ook als een oefening voor de leden.

Informatie over de duikvereniging Trilobiet kunt u opvragen bij het secretariaat G Beij 0299 435 475 of via [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.8 ° C
11.7 °
10 °
73 %
0.9kmh
100 %
zo
12 °
ma
8 °
di
11 °
wo
8 °
do
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.