2.4 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
HomeadvertorialBedrijf uitgelicht: Manege de Paardenhof (Kwadijk)

Bedrijf uitgelicht: Manege de Paardenhof (Kwadijk)

Kwadijk – Manege de Paardenhof in Kwadijk is een begrip in onze regio. De manege huisvest 85 paarden en pony’s, waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Honderden kinderen hebben in de afgelopen 18 jaar op deze locatie leren paardrijden. Velen daarvan komen op latere leeftijd (met hun kinderen) nog steeds op deze geliefde plek.

Manege de Paardenhof ademt een huiselijke sfeer uit. “Dat vind ik het grote verschil tussen de Paardenhof en andere grote manege’s. Kijk er zijn veel ‘gezellige kleine maneges’ in Nederland, begrijp me niet verkeerd. Maar als ik een kijkje neem bij bedrijven van deze omvang heb ik toch vaak het gevoel dat ik in een hele andere setting ben. Iedereen is met zichzelf bezig. Wij zijn een grote manege die de huiselijkheid van een kleine manege heeft weten te behouden en daar ben ik trots op”, vertelt eigenaar Yvonne.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel op de Paardenhof. Alle paarden, ook de paarden die niet in eigendom van de manege zelf zijn, gaan in groepen een aantal uren per dag naar buiten in de paddocks. Ook zijn er dieren die in de vrijloopstal wonen en dag en nacht zelf kunnen kiezen tussen binnen of buiten.

“Verder zorgen wij ervoor dat de deuren van de boxen waar de pony’s en paarden in verblijven op maat zijn voor het dier. Ieder dier kan over de deur van de box naar buiten kijken, vandaar de zeer lage deurtjes bij sommige pony’s. Wij vinden het belangrijk dat de paarden en pony’s altijd contact hebben met alles wat er om hen heen gebeurt”.

Als de dieren te oud zijn om bereden te worden, doen wij ze niet weg. Paarden blijven hier zolang ze van het leven genieten en ze op bejaarde leeftijd doodgaan. “En ja, dat is een grote kostenpost”, vertelt Yvonne. “Maar de dieren zijn een onderdeel van de Paardenhof. Ik kan ze niet zomaar aan de kant schuiven als ze te oud zijn om te werken, zij hebben immers meegeholpen de Paardenhof op te bouwen. Het weiland aan de achterkant van de manege is speciaal voor de oudjes, zodat ze rustig kunnen genieten van hun oude dag.

 

Kinderfeestjes, ponykamp en wedstrijden

Naast de reguliere lessen heeft de Paardenhof vele leuke activiteiten. Kleuterlessen, ponykamp en kinderfeestjes (poetsen, versieren, rijden en snacken voor €17,50 per kind). En natuurlijk de wedstrijden waar de ruiters van de manege aan mee kunnen doen. Dit najaar wonnen de ruiters van Manege de Paardenhof vier van de vijf categorieën van het Nederlands Kampioenschap Manegeruiter en wonnen zij het Nederlands Kampioenschap Carrousel (16-tal).

Nieuwe leden

De Manege de Paardenhof heeft ruimte voor nieuwe ruiters! Van de allerjongsten tot en met volwassenen. Iedereen is welkom! En lessen betekent in deze manege niet alleen op een paard klimmen en rijden. Poetsen en opzadelen is een verplicht onderdeel van iedere les. Wil je het een keertje proberen? Dan boek je gewoon een losse les via [email protected]

Op de website van de manege staat veel informatie over tarieven en lestijden. Neem voor meer informatie contact op via onderstaande gegevens.

Manege de Paardenhof is trouwens benieuwd hoeveel respons dit artikel heeft opgeleverd. Vertel er dus vooral bij dat je naar aanleiding van het bericht op Regio Purmerend contact opneemt met de manege!

Manege De Paardenhof is ook actief op Facebook!

Manege de Paardenhof
Kwadijk 126
1471 CH Kwadijk
www.paardenhof.nl
[email protected]
+31 (0)299 621759

Openingstijden
maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 22.30 uur
zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur
zondag 8.30 tot 17.00 uur.

Foto’s: Rob Klaucke / Mihlo BaertsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
2.4 ° C
3.3 °
1.2 °
80 %
5.8kmh
100 %
do
3 °
vr
8 °
za
9 °
zo
10 °
ma
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.