10.3 C
Purmerend
vrijdag 2 juni 2023
HomePurmerendDuurzame bouwer wint aanbesteding bouw tijdelijke woningen Purmerend

Duurzame bouwer wint aanbesteding bouw tijdelijke woningen Purmerend

Purmerend – Uitstraling was het belangrijkste beoordelingscriterium, naast duurzaamheid, snelheid, social return en prijs voor de gemeente Purmerend om te kiezen voor de bouwer De Meeuw & NEZZT uit Oirschot om de tijdelijke woningen te realiseren.

De gemeente Purmerend heeft in 2018 het besluit genomen om 118 tijdelijke woningen te bouwen, verdeeld over vier locaties in de stad. Een Europese aanbesteding heeft geleid tot de keuze voor de bouwer De Meeuw & NEZZT. Tenslotte heeft het college de ambitie om in totaal 200 tijdelijke woningen te realiseren. Samen met De Meeuw ziet de gemeente deze ambitie waargemaakt worden.

Beoordelingscommissie

In de beoordelingscommissie van deze aanbesteding had de gemeente het voorrecht dat er een aantal betrokken omwonenden – van de aangewezen locaties – wilden deelnemen in deze commissie. Samen met een architect, een stedenbouwkundige en medewerkers van de gemeente zijn alle inzendingen eerst beoordeeld op uitstraling. Inzendingen, met een cijfer lager dan een 6, zijn direct afgevallen.  De overige inzendingen zijn op duurzaamheid, snelheid en prijs getoetst.

Wethouder Thijs Kroese: “Wij kunnen niet anders dan trots zijn op de uiteindelijke winnaar, De Meeuw & NEZZT. Zij hebben veel ervaring op het gebied van tijdelijke huisvesting. Het is een vooruitstrevend bedrijf, met enthousiaste mensen. Het aangeboden woonconcept NEZZT, scoorde op alle beoordelingscriteria het beste. Dit betekent ook dat de bewoner van de tijdelijke woning hier voordeel bij heeft. Hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de woonlasten. Hoe mooier de uitstraling hoe prettiger het uitzicht van de buurt.”

De opdracht is verstrekt in de vorm van een raamovereenkomst. Dit betekent dat er flexibiliteit is in het aantal af te nemen woningen. Per locatie wordt er op basis van het aantal woningen op die locatie een opdracht gegeven. Dit geeft ons, als gemeente, veel flexibiliteit.

Directeur De Meeuw & NEZZT, Bas de Haan: “Wij gaan een nieuwe generatie modulaire en flexibele woningen realiseren in Purmerend. Deze zijn maximaal uitwisselbaar. Voor circulair bouwen dus goed nieuws. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld deze woningen in de toekomst heel gemakkelijk omgezet kunnen worden naar een onderwijsgebouw of een ziekenhuis. Daarnaast zijn wij heel kritisch op alle individuele onderdelen. Zo komen de keukens van een producent die Co2 neutraal produceert. De woningen zijn all-electric en scoren bovengemiddeld goed op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Deze woningen presteren daarom beter dan de standaard nieuwbouw op het gebied van EPS (Energie Prestatie Score) en GPR, Gemeentelijke Praktijk Richtlijn (meetinstrument voor duurzaamheid). Daar zijn wij trots op.”

Relevante artikelen:

Voorstel tot manier van toewijzing tijdelijke woningen

Inloopavonden vervolg tijdelijke woningen

Gemeente Purmerend plaatst 120 containerwoningen


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,278FansLike
2,236VolgersVolg
1,589VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
10.3 ° C
10.6 °
10 °
76 %
3.1kmh
47 %
vr
18 °
za
18 °
zo
18 °
ma
19 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.