* Fusie Beemster PurmerendBeemsterPurmerend

Burgemeester Don Bijl krijgt tips over fusie met Beemster

Purmerend – Gemeente Purmerend werkt aan de fusie met gemeente Beemster om per 1 januari 2022 als één gemeente verder te gaan. Inwoners van Purmerend denken sinds begin dit jaar op allerlei manieren mee over Toekomstig Purmerend. Op 13 maart bezocht burgemeester Bijl daarom het NL Plein om met anderstaligen te praten over wat zij belangrijk vinden in hun stad, buurt of wijk. De deelnemers hadden in een themaweek aandacht besteed aan Toekomstig Purmerend.

Burgemeester Bijl werd welkom geheten door Frans Bergfeld, directeur van bibliotheek Waterland. De sfeer is huiselijk en het is gezellig druk. De gesprekken over de toekomst van Purmerend, de zorgen die er zijn en vooral ook de reden waarom deelnemers blij zijn om in Purmerend te wonen zijn heel herkenbaar voor burgemeester Bijl. Als hij vraagt wat er beter kan, dan gaat over het openbaar vervoer en het beheer van het  groen in de wijk. Over de faciliteiten in Purmerend zoals het zwembad en natuurlijk de bibliotheek zijn mensen heel enthousiast. “Ik wil graag leren en dit is een goede plek om dat te doen. Ik ben heel blij met de vrijwilligers en het NL Plein” zegt een deelnemer.

Tot slot nam Burgemeester Bijl een boekwerk in ontvangst waarin alle bijdragen waren gebundeld .“Ik ben blij met alle mooie verhalen en met de kritische blik. Dat mag ook. We willen weten waar mensen blij van worden en waar ze zich zorgen over maken. Dit boek neem ik mee zodat we samen een mooie, nieuwe stad kunnen maken” belooft hij. “Deze en alle andere opgehaalde waarden worden als bouwstenen gebruikt bij de vorming van de nieuwe gemeente. Zo werken we samen aan het Purmerend van de toekomst.”

Relevante artikelen:

Burgemeesters Joyce van Beek en Don Bijl planten samen fusie boom (video)

Markttour: burgemeester in gesprek met inwoners over fusie met Beemster

Fusie tussen Purmerend en Beemster per 1 januari 2022

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.