Onderwijs

Staking scholen woensdag van de baan – akkoord in het onderwijs

Regionaal – Het kabinet heeft zojuist bekend gemaakt dat er 460 miljoen euro wordt vrijgemaakt voor het onderwijs. De onderwijsbonden hebben hun oproep tot staking komende woensdag ingetrokken. De PO-Raad bevestigt dat de staking inderdaad van de baan is.

De bonden vroegen om extra geld en dat heeft de politiek nu toegezegd. Dit bedrag wordt ingezet om het lerarentekort en de hoge werkdruk aan te pakken. Zowel op de basisschool als op het middelbare onderwijs.

Het bedrag is 40 miljoen hoger dan in de eerste instantie door de bonden is gevraagd.

UPDATE: Het kan zijn dat individuele scholen ervoor kiezen om toch actie te voeren en geen les te geven. In dat geval kan de actiedag bijvoorbeeld worden gebruikt om het gesprek aan te gaan over werkdruk, salaris en aantrekkelijkheid van werken in het primair onderwijs, aldus de PO-raad.

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....