Politiek

Fractievoorzitter Ruben van Kuik geeft zetel terug aan SP

Purmerend – Op dinsdag 28 januari j.l. heeft SP fractievoorzitter Ruben van Kuik zijn ontslag ingediend. Van Kuik legt zijn functie neer vanwege zowel persoonlijke als politieke redenen.

In een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad laat Van Kuik weten dat het recente landelijke en Europese beleid van de SP de afgelopen twee jaar steeds verder is komen te liggen van zijn eigen politieke overtuigingen. Als concreet voorbeeld noemt hij het verzet tegen de Europese Unie en de samenwerking met Noord-Afrika om daar de asielprocedures te laten verlopen.

Verder ervaart Van Kuik moeilijkheden om werk in zijn professionele sector te vinden door zijn politieke functie.

Ik ben mij ervan bewust dat de raadszetel formeel van mij is en niet van de partij. Echter ben ik van mening dat de kiezers hebben gekozen voor de SP en niet voor mij. Ik respecteer die keuze en het mandaat dat zij de Purmerendse SP afdeling hebben gegeven. Ik verzoek u daarom om mij per direct ontslag te verlenen.

Behalve zijn functie binnen de gemeenteraad in Purmerend, zegt Van Kuik ook zijn SP-lidmaatschap op. De rol van fractievoorzitter SP in Purmerend zal worden overgenomen door Theo de la Haye.

Tags

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Zo, daar kan menig gekozen politicus een voorbeeld aan nemen.
    Zetel teruggeven aan de partij i.p.v. een éénmansfractie die nog geen deuk in een pakje (zachte) boter kan dlaan.
    Chapeau (al ben ik gen SP-stemmer).

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
%d bloggers liken dit: