verkeer

Snelheidsbeperking 100 km/h op A7 al ingegaan

Regionaal – Vanaf maandag mag er op alle Nederlandse snelwegen (in ieder geval overdag) nog maar 100 km/h gereden worden. Op de A7 in onze regio zijn de borden nu zichtbaar en is de beperking nu dus al ingegaan.

Gefaseerd is rijkswaterstaat vanaf vrijdag begonnen met het verwijderen van plastic zakken en het omdraaien van de verkeersborden. Zodra de borden zichtbaar zijn, gaat de maatregel ook werkelijk in. Op de A7 geldt dus nu al:

  • Tussen 06.00 en 19.00 uur 100 km/h
  • Tussen 19.00 en 06.00 uur 120 km/h

Als je de nieuwe snelheidslimiet volledig in de wind slaat, dan is de eventuele boete niet mals. Rijd je 120 bij een maximumsnelheid van 100, dan moet je een boete van 130 euro betalen. Rijd je 130, dan is de boete zelfs 245 euro.

Foto’s: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.