10.9 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomePurmerendPurmerendse kunstenaars tonen werk in etalage Museumwinkel

Purmerendse kunstenaars tonen werk in etalage Museumwinkel

Purmerend – Het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend hebben de handen ineen geslagen en presenteren vanaf woensdag 5 augustus maandelijks werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV | Museumwinkel in de Peperstraat 35.

In Purmerend zijn niet veel plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelt het Purmerends Museum een van de twee etalageruimtes van de VVV|Museumwinkel aan de Peperstraat beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

Directeur Moncef Beekhof: “Een stad die zich cultureel wil profileren moet niet alleen kijken naar de eigen geschiedenis, maar ook naar wat er op dit moment wordt gemaakt. Voor veel kunstenaars is het lastig om zichtbaar te zijn. Met deze samenwerking hopen we daar aan te kunnen bijdragen.”

Kunstcollectief Purmerend is een stichting waar tientallen kunstenaars uit Purmerend lid van zijn. Het organiseert jaarlijks zowel de Kunstroute als de Etalageroute en streeft ernaar om kunstenaars uit de stad een podium te geven en aandacht voor beeldende kunst te stimuleren.

Voorzitter Mark de Vries: “Als collectief staan we samen sterker, kunnen we leren van elkaar, samen activiteiten organiseren, samenkomen, samen exposeren en waar nodig samenwerken.”

In de maand augustus is als eerste kunstenaar Lies Reurekas aan de beurt met haar schilderij De Doele uit 2019. In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.

Het werk (zie kopfoto) is te koop voor €175.

LIES ART

Mijn naam is Lies Reurekas . Ik ben in 1990 begonnen met schilderen in het atelier van Albert Splinter in de Middenbeemster . De eerste jaren voornamelijk aquarel en later ben ik me gaan bekwamen in het schilderen met acrylverf.

Relevante artikelen:

Kunstenaars van Kunstcollectief Purmerend bieden eenzame ouderen troost –

Purmerend – 20 kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend hebben vandaag 64 kunstwerken afgegeven aan de bewoners van verpleeghuizen De Rusthoeve, De Tien Gemeenten én de dagbesteding van Stichting Wonen en Zorg Purmerend. Buiten voor de ingang was de overdracht van de kunstwerken. Medewerkers van stichting Wonen en Zorg zullen de kunstwerken op de drie locaties …

Stichting Kunstroute wordt Kunstcollectief Purmerend “Purmerend heeft kunst en dat gaan we laten zien! ” –

Purmerend -Donderdagavond 16 januari 2020 heeft “voorheen” stichting Kunstroute tijdens de nieuwjaarsborrel bij restaurant Spijkerman bekend gemaakt officieel verder te gaan als Kunstcollectief Purmerend. Ook werd het thema voor de jaarlijks terugkerende kunstroute bekend gemaakt. “Vrijheid” De Stichting Kunstroute Purmerend organiseerde al langer meer dan alleen een open atelier weekend maar droeg enkel de naam van dat ene evenement.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
11.8 °
10 °
73 %
2.2kmh
100 %
zo
12 °
ma
8 °
di
9 °
wo
6 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.